Cele mai sărace oraşe din Vâlcea, rămân Băile Govora şi Ocnele; cele mai bogate Călimăneşti şi Băbeni, exceptând Râmnicul

Analizând harta economică din punct de vedere al încasărilor, potrivit cifrelor furnizate de Finanţe, situaţia celor 11 oraşe din Vâlcea (2 municipii şi 9 oraşe) stă cam aşa.

Cele două municipii se detaşează în topul încasărilor, Râmnicu Vâlcea (120 mii de locuitori) cu 1167 miliarde de lei vechi, pe anul 2019 şi Drăgăşani (20.000 locuitori) cu 101  miliarde lei vechi. Diferenţa dintre cele 2 municipii este totuşi de 11 ori, după arată cifrele.

Analizând acum oraşele, primul loc îl ocupă Călimăneştiul (9000 de locuitori) care înregistrează 54 de miliarde de lei vechi, o staţiune cunoscută la nivel naţional, cea mai mare balneară (împreună cu Căciulata şi Cozia)

Locul 2 revine oraşului Băbeni (10.000 locuitori), cu venituri de 45 miliarde de lei, având al 4 -lea PIB din Vâlcea. Oraş care în 2003 era încă o localitate rurală. Se pare că prezenţa a peste 200 de agenţi economici pe raza oraşului situat la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, este un aspect benefic.

Locul 3 la oraşe este completat de capitala vestului, oraşul staţiune Horezu (8000 locuitori) care, înregistrează venituri de 44 de miliarde de lei vechi.

Capitala nordului, oraşul Brezoi (8000 locuitori) care totalizează 25 de miliarde de lei venituri pe 2019 ocupă locul 4.

Staţiunea Băile Olăneşti cu venituri de 22 de miliarde este al 5-lea oraş din judeţ. Urmează oraşul minier Berbeşti cu venituri de 20 de miliarde de lei, pe locul 6 iar al 7-lea oraş este Bălceşti cu 15 miliarde lei.

Ultimele două oraşe din Vâlcea la nivel de venituri economice sunt Ocnele Mari cu 12 miliarde şi staţiunea Băile Govora cu 9 miliarde lei vechi.

De remarcat faptul că Brezoi, Olăneşti, Berbeşti, Bălceşti, Ocnele Mari şi Govora sunt sub nivelul comunelor Budeşti şi Mihăeşti, cele mai bogate localităţi rurale din judeţ.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *