Cele mai importante evenimente din anul 2018 care au marcat viaţa judeţului Vâlcea

Mai sunt câteva zile şi anul 2018 apune, ne pregătim pentru un 2019 care la Vâlcea se anunţă interesant din mai multe de vedere, un an cu şantiere de infrastructură, cu noi investiţii economice şi printre altele cu mult aşteptata autostrada Sibiu – Piteşti.

Din punct de vedere politic, Mircia Gutău (PER) este deja un brand politic dar anul 2018 a însemnat şi o creştere a popularităţii lui Constantin Rădulescu (PSD). Buican rămâne lider incontestabil al PNL Vâlcea dar asta şi pentru că nu există la această oră în cadrul liberalilor vâlceni o altă persoană care să îi poată pune în pericol funcţia, singurul cândva, Dan Niţu, a fost evacuat din partid, acum 3 ani. La ALDE, Dumitru Lovin a revenit la frâiele partidului, cuplul Buşu – Grigorescu, fiind uşor marginalizat. USR la Vâlcea nu există, decât prin câţiva terorişti ecologici, pe această parte, Victor Gisoan, omul care conduce Plusul lui Cioloş poate capitaliza voturi. Deci anul 2019 începe interesant, fiind primul din următorii 2 ani electorali care bat la uşă.

Dar revenim la anul 2018 şi să vedem care au fost evenimentele care au marcat acest an la Vâlcea, din punctul nostru al celor de Râmnicu Vâlcea Week.

Evenimentul Cultural al anului 2018 este de necontestat  “Festivalul de Blues de la Brezoi “Open Air Blues Festival”, aflat la ediţia 2, eveniment deja care a strâns peste 5000 de iubitori ai genului, oraşul Brezoi, fiind deja marcat pe harta României;

 

 

 

Evenimentul de Infrastructură al anului 2018, este semnarea de către Consiliul Judeţean Vâlcea şi predarea amplasamentului pentru 3 drumuri judeţene Drumul Pescenei şi Drumul Cernei, ambele cu lungimi de peste 35 de km şi Drumul Athosului Românesc, un drum de peste 17 km lungime, fiind primele drumuri judeţene care intră efectiv în reabilitare, după 6 ani.

 

Evenimentul turistic al anului 2018 este inaugurarea Domeniului Schiabil Horezu Ski, prima pârtie de aproximativ 1 km lungime, pe vârfu Romani, în staţiune cu acelaşi nume, un domeniu schiabil privat şi care, potrivit investitorului, are perspective mari de dezvoltare.

 

 

Evenimentul educaţional al anului 2018 este inaugurarea Învăţământului Profesional Dual la Râmnicu Vâlcea; 5 clase funcţionează în cadrul Liceului Energetic, în urma unui parteneriat între Primăria Râmnicu Vâlcea şi mai mulţi agenţi economici. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evenimentul sportiv al anului 2018 este clasarea echipei de handbal, SCM Râmnicu Vâlcea, pe primul loc în turul Ligii Florilor, după 5 ani, handbalul feminin vâlcean redefineşte municipiul nostru capitala sportivă în acest sport.

 

 

 

Evenimentul politic al anului 2018 înseamnă prezenţa politicienilor vâlceni în echipa guvernamentală, pentru prima dată, un membru activ al unui partid politic vâlcean ajunge ministru (Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului), la care se adaugă George Mihăilescu, director la nivel naţional al Romsilva.

 

 

 

 

 

 

Evenimentul economic al anului 2018 este legea ariilor protejate, o lege care scoate dintr-un blocaj economic platforma chimică Râmnicu Vâlcea, prin transferul unei suprafeţe cu zăcământ de calcar în patrimoniului Exploatării Miniere. Inexistenţa acestei legi, putea duce după 2020 la un colaps uriaş al USG, CET Govora şi Oltchim.

 

 

 

 

 

 

 

Evenimentul monden al anului 2018 este mariajul între liderul PNL Râmnicu Vâlcea, Bogdan Popescu şi liderul Organizaţiei Femeilor Liberale din Râmnicu Vâlcea, Irina Argeşanu. Le urăm casă de piatră.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iar din punctul nostru de vedere cel mai mare succes al anului 2018, am putea să-l definim chiar Evenimentul Anului este privatizarea cu succes a Oltchim Râmnicu Vâlcea, activele funcţionale ale combinatului vâlcean fiind preluate în urma unei tranzacţii de 128 de milioane de euro, de către omul de afaceri Ştefan Vuza, punându-se astfel bazele primei corporaţii româneşti în domeniul chimiei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *