Cele două școli din Lungești vor fi reabilitatea termic prin fonduri europene

În comuna Lungești, cele două școli vor fi reabilitatea din punct de vedere termoenergetic, prin fonduri europene, spune primarul Tiberiuu Costea.

De altfel primarul din Lungești spune că așteaptă deschiderea celor două linii ample de finanațare europeană atât PNRR cât și programul multianual al bugetului UE pentru a identifica noi axe și noi proiecte care să ajute la dezvoltarea și modenrizarea localității.

În Lungești urmează a se implementa și un bazin de inot, pentru care a fost dată aprobarea. Și nu este singurul proiect depus pe CNI de către administrația din Lungești, una din comunele vâlcene cu cel mai rapid ritm de modernizare din Vâlcea.

Pe lista CNI se află un complex sportiv, asfaltarea DC 54, rigole carosate. Dar toate aceste proiecte vor fi mutate pe PNI dacă sunt șanse mai rapide de finanțare.

Un proiect important, cu șanse mari pentru a fi implementat este rețeaua de gaze naturale, pe o lungime de 28 de km. Și acest proeict este destul de avansat. Această posibilitate creşte şi datorită faptului că inclusiv în planul de investiţii „Anghel Saligny”, care a fost adoptat zilele acestea este inclus programul de finanţare pentru racordarea localităţilor la gazele naturale. Primarul speră astfel să obţină mai uşor fondurile necesare pentru astfel de investiţii importante pentru comunitatea de la Lungeşti.

Lungeștiul este o localitate care în ultimii ani s-a deplasat considerabil spre urbanizare, reușind să îmbine tradiția acestui vad oltenesc de tradiții, cu prezentul, unde normele și criterii care privesc calitatea vieții au fost prioritare pentru Tiberiu Costea,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *