Cele două mari ferme pomicole din Copăceni lucrează, nu există disfuncţionalităţi economice

în Copăceni este cunoscut faptul că funcşionează două din cele mai mari ferme pomicole din Vâlcea şi printre cele mai de succes din România. Una cu capital belgian şi alta cu capital autohton.

“Nu există disfuncţionalităţi în viaţa economică a celor două ferme de meri. Oamenii sunt pe câmp, în livezi, au făcut protecţie împotriva îngheţului, lucrările uzuale de stropit, curăţat. În agricultură, din fericire, pandemia nu este atât de gravă precum într-o fabrică. Şi restul muncilor agricole au demarat, oamenii au ieşit pe câmp pentru campania agricolă de primăvară2, spune primarul Tironel Tâmplărescu.

În ceea ce priveşte controlul pandemiei, primăria spune că a luat toate măsurile pentru sănătatea şi protecţia cetăţenilor, de la furnizare anumitor acte în format electronic, până la dezifectare.

“nu există program de audeinţe. In măsura în care pot fi trimise digital anumite acte, o rezolvăm, dacă nu, avem un ofiţer de serviciu care preia de la poarta instituţiei, doleanţele cetăţenilor şi funcţie de compartiment, acestea sunt rezolvate. noi am dezinfectat toate străzile comunale, zonele comerciale, poşta, staţii de autobuz. Am rugat cetăţenii să nu iasă la plimbare pe drum, dacă nu au treabă, am ajutat bătrânii”, spune edilul din Copăceni.

Din punct de vedere al investiţiilor, administraţia aşteaptă programele guvernamentale pentru finanţare, în cazul celor care reuşiseră să semneze prin FDI, la finele anului trecut.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *