Cele două locații de tip Boutique Hotel din județul Vâlcea au adus în 2022, un număr de 9000 de turiști

Conceptul de ‘boutique hotel’ a fost inventat in America de Nord si descrie o atmosfera hoteliera intima, de obicei luxoasa, un design si un stil aparte, diferentiindu-se de marile branduri sau lanturi hoteliere printr-o cazare exceptionala, personalizata din punctul de vedere al serviciilor.

De obicei, au un numar mic de camere, foarte bine echipate, dispun de telefon, acces internet, baruri si televiziune prin cablu. Cei care se cazeaza la un astfel de hotel opteaza pentru intimitate si lux, clientul tipic facand parte din categoria turistilor corporate.

Din pacate, in Romania nu exista inca o cultura a turistului pentru acest gen de hoteluri, astfel ca, in foarte putinele boutique hoteluri din Romania ajung in general turisti straini, care dupa o zi de lucru sau vizita (dupa caz) simt nevoia sa se retraga intr-un loc in care sa-si gaseasca linistea, confortul, siguranta si ambientul pe care strada, birourile, atractiile turistice nu i le-au oferit. Astfel, se poate spune ca oaspetele unui boutique hotel este o persoana cu exigente si pretentii deosebite, cu solicitari deosebite, de la servicii de secretariat, consultanta, traduceri, programari si gestionari de intalniri de afaceri, pana la terminarea zilei cu un concert sau o masa intr-un restaurant sofisticat. În general, acestia au o varsta cuprinsa intre 30-50 de ani, cu venituri peste medie, si care cauta autenticitate, experiente noi, atentie sporita sau, dimpotriva, discretie totala.

În Vâlcea, am putea defini prin conceptul de Boutique turism două locații – la Măciuca și la Măldărești.

Două locații însă care au atras în județul nostru, anul trecut aproximativ 9.000 de turiști. În jur de 5.500 la Măciuca și 3. 500 la Măldărești. Iar deja pe primele două luni ale anului 2023,  avem potrivit cifrelor Ministerului Turismului 1.321 de turiști, 1.009 la Măciuca și 312 la Măldărești. Un semnal destul de bun că acest tip de turism prinde. De altfel aici avem și foarte mulți turiști străini și sunt de felicitat cei doi antreprenori din cele două locații care au reușit să dezvolte un turism, așezând pe harta turistică a României, două localități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *