Cele 50 de familii din Slătioara nu mai sunt izolate; Primăria a amenajat un drum de acces spre DN 67

Primăria Slătioara a reuşit în timp record să amenajeze o variantă de drum ocolitoare pentru cele 50 de familii care rămăseseră izolate la sfârşitul săptămânii trecute, după ce o alunecare de teren blocase total drumul comunal care face legătură cu localitatea Vaideeni.

„A fost o mobilizare exemplară pentru că aveam 50 de familii care riscau să facă un  ocol de peste 20 de km prin Vaideeni pentru a ajunge în centrul localităţii. Exista un drum în zonă funcţionalitate agricolă dar am venit cu balastări, cu piatră pentru a-i schimba rezistenţa platformei astfel încât să preia tot traficul dintre Vaideeni şi Slătioara. În acest timp am monitorizat aluneacare pentru că avem sub asfaltul prăbuşit conducta de apă”, spune edilul Sorin Romcescu.

Potrivit primele cercetări se pare că în zonă avem mai multe ape subterane care au provocat părbuşirea platfomei drumului cu până la 3 metri adâncime pe o porţiune de 70 de metri lungime. Un fenomen similar cu cel produs în cazul Autostrăzii Sebeş-Sibiu, când apele din subteran au erodat solul şi au produs clivajul terenului.

Autorităţile deja au întocmit documentaţia şi aceasta va fi depusă în regim de urgenţă pe masa guvernului pentru a fi remediată.

Alunecarea de teren s-a produs joi între localitățile Slătioara și Vaideeni, iar pe drumul comunal 137, care leagă cele două localități, s-a format un crater de zeci de metri.

Doi bătrâni au fost evacuați, iar casa lor a fost distrusă de alunecarea de teren. În pericol sau fost toți cei 150 de oameni care locuiesc în zonă.

AP

One comment

  • Marioara Schlüter

    Imi închipui cit de dificil a fost la această acțiune, în miez de iarnă, de aceea mare respect pentru toti care au luat parte la reparații, în frunte cu primarul Dvs. ,Domnul Romcescu! Respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *