Cel puţin 3 noi şantiere deschise în această toamnă la Oteşani

Oteşaniul este o localitate care închide la est frumoasa Depresiune a Horezului, deschizând Valea Luncavăţului, râul care aduce de la munte spre Olt, cântul păstorilor. Aici la Oteşani, ultima comuna necolectivizată de pe vremuri timpul toamnei îşi face simţită prezenţă acum în mijloc de octombrie.

La ora actuală se finalizează un proiect integrat, cu fonduri europene, pe Măsura 3.22, a cărei componentă majoritară este introducerea alimentării cu apă şi a canalizării pe o lungime de 12 kilometri.

Celelalte obiective care au fost prinse în proiectul european au fost: dotarea unui Centru After School; asfaltarea drumului de interes local „La Miron”; păstrarea moştenirii culturale, dotare cămine culturale.

De altfel, introducerea alimentării cu apă şi a canalizării în comuna Oteşani a fost o prioritate pentru primarul Mircea Oprişor şi totodată acesta salută intervenţiile pe albia râului Luncavăţ, realizate de ABA Olt, în punctele critice care atunci când ploua torenţial iar debitul râului era crescut punea în pericol mai multe drumuri, terenuri şi gospodării.

Pe noul PNDL, sunt trei proiecte în derulare. . Este vorba de construirea a două poduri peste râul Luncavăţ în punctul „Vâlculeşti” şi în punctul „Lotaşi”, precum şi modernizarea şi reabilitarea Şcolii Generale Cârstăneşti, care este şcoală coordonatoare. Această din urmă investiţie presupune ample lucrări de reabilitare, amenajare teren de sport multifuncţional, construire grupuri sanitare, dotări etc.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *