Cel mai vechi oraş din România devine treptat una din cele mai moderne staţiuni

Contemporan cu oraşele greceşti, de la malul Mării Negre, prima capitală a statului dac, oraşul sării, oraşul voievodal a Ţării Româneşti, unde există cele mai multe biserici ridicate de marii domnitori valahi, Ocnele Mari a înţeles provocarea pe care o are, de când a redevenit staţiune turistică balneară.

Frumoasa aşeazare care se întinde între Evantai şi Biserica Salvaresso, între dealurile frumoase ale Ţeicii, minele cu sare şi marginea estică a Râmnicului, îşi recuperează turiştii, pe cei care au revenit să se se bucure de liniştea de ştrandurile sărate, de minunat oraş subteran al sării, de tot ce înseamnă povestea şi legendele unui oraş frumos al României.

“La această oră putem spune că gradul de ocupare în pensiuni a ajuns la 65 – 70%, treptat, dar respectând normele de siguranţă şi sănătate, Ocnele reînvie turistic. De altfel, scopul nostru în următorul mandat este ca Ocnele Mari să devină staţiune de interes naţional. Ştim că este mult de lucru, investiţii uriaşe, standarde de confort, un nivel al calităţii vieţii, trebuie create premise clare pentru a deveni atractivi pe piaţa foarte exigentă a turismului românesc”, spune primarul Mihai Pătru.

Administraţia Pătru a reuşit în relativ puţin timp să reaşeze lucrurile pe făgaşul normal, să scoată dintr-o ruralitate târzie, unul dintre oraşele de patrimoniu naţional, aşa cum am spus, vechi de peste 3000 de ani, oraşul care pentru Imperiu Roman era perla din Dacia Felix, oraş favorit, protejat şi locul unde a început efectiv colonizarea acestui teritoriu.

Un oraş de patrimoniu, azi, este un oraş unde administraţia Pătru spune că vrea să fie cea mai râvnită localitate din arealul metropolitan al Râmnicului.

“Veştile sunt bune pentru locuitorii de pe străzile Pinilor, Cărpiniş unde vorm face extindere de gaze naturale. La fel, veşti bune le oferim locuitorilor de pe străzile Lacurilor, Valea Grădinilor. Şcolii, acolo unde se vor executa lucrări de asfaltare. Vom reabilita strada 22 Decembrie şi vom face 125 de locuri de parcare. vestea bună pentru copii şi părinţi, aici vom avea cea mai elegantă grădiniţă cu program prelungit. Canalizarea va fi finalizată până la strada Poieniţa, includem aici străzile A.I. Cuza, Florilor, Valea cu Pruni”, spune primarul Mihai Pătru.

Urmează în cel mai scurt timp să fie inaugurat Clubul Seniorilor din Ocnele Mari, unde vârstnicii pot să vină la un şah, un remi, table, să socializeze. Totodată şi staţia de radioficare este funcţională, unde locuitorii şi turiştii pot avea un ambient muzical, pe stradă, dar pot fi şi informaţii, mai ales în contextul pandemiei.

În orice caz, Ocnele Mari au făcut un salt uriaş în aceşti patru ani, după datele statistice, peste 200 de noi locuinţe au apărut în acest interval de timp iar dacă până în 2014, structurile de cazare nu prea existau, azi, sunt peste 100 de locuri de cazare iar numărul pensiunilor se apropie de 20. , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *