Cel mai prost drum din Vâlcea a intrat intr-un amplu proces de reabilitare: Băbeni – Şirineasa

Vorbim de drumul care are din punctul nostru de vedere o importanţă mai mare sau similară cu drumurile naţionale. Este vorba de drumul judeţean Băbeni – Şirineasa – Popeşti.

De altfel este drumul care asigură legătura directă dintre Râmnicu Vâlcea şi următoarele localităţi – Şirineasa, Popeşti, Roeşti, Stăneşti, Lădeşti, Fărtăţeşti, Diculeşti, Făureşti, Valea Mare, Măciuca, Tetoiu, Roşiile, Lăpuşata, Copăceni. Adică toate localităţile care sunt în aval de Cotoşmanu.

Acest drum cum treci de Slăviteşti şi până la intrarea în Şirineasa, efectiv o luase la vale. Faptul că Luncavăţul are o albie exact în apropiere, a dus la denivelări uriaşe şi la prăbuşirea în mai multe locuri a platformei drumului. Lipsa drenurile colectoare pentru toate apele care se scurg dinspre versanţi au concurat la starea de azi a drumului.

Surpriza plăcută a conducătorilor auto a fost când săptămâna trecute echipele RAJDP-ului au ajuns în zonă şi au început lucrările de reabilitare

„În anul 2005, în urma calamităților, sectorul de drum specificat a fost grav avariat. În prezent, drumarii de la RAJDP Vâlcea desfășoară o serie de lucrări printre care: refacere și reabilitare 4 podețe tubulare și dalate, refacere platforma drumului, realizare taluze pe ambele părți ale drumului, precum și consolidarea drumului prin realizarea de ziduri de sprijin. Totodată se vor executa lucrări de refacere a șanțurilor de pământ, pereate precum și a șanțurilor de gardă. După realizarea acestor lucrări împreună cu lucrările de covoare bituminoase, în lungime de 3,3km., tot drumul în lungime de 11,6km. va fi complet modernizat”, spune preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

AP

2 comments

  • Popa Florin

    Daca acesta este undrumprost ce sa mai vorbim de drumul care leaga Sirineasa de Creteni .Nu se mai pot ocoli gropile .In comunele Pesceana si Glavile arata mai bine drumurile comunale .

  • Ciobanasu Andreea

    Buna ziua..frumos…dar Strada Garii din Raureni cand va fi asfaltata? Rupi masina pe drumul ala..ma refer la drumul care incepe dupa calea ferata..de la Boromir..sper sa raspundeti..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *