Cel mai periculos rozător – moluscă din România: Traseistul Politic

Este o combinaţie ucigătoare între moluscă şi vertebrate subpâmântene, un fel de ornitorinc – cârtiţă, dar în contexul dat, e o specie care nu are crez, ideologie, e un fel de termită românească.

Politicianul român traseist este o jigodie, în termeni româneşti, ales pe listele unui partid dar care, pentru a rămâne la putere, pentru că este dat jos dintr-o funcţie, pe care o consideră un atavism, pentru că primeşte o funcţie, un sac de bani,  se mută la alt partid.

El îşi învârte ocelii de muscă, scoate degetul din cur, îl bagă în gură, apoi îl pune în direcţia vântului şi zice “aici mă mut”.

Apoi se apucă să mânânce căcat declarând în conferinţe de presă că nu se mai regăseşte în partidul vechi. Că lucrurile s-au schimbat în rău, că el întotdeauna a fost de dreapta sau de stânga după caz, că crezul lui este nealterat şi că rolul lui mesianic este dat de noul partid şi curent.

Fiind o formă de moluscă lasă gelatina în urma sa şi se mută spre altă ramură, provocând tot felul de ştiri de senzaţie “Şoc! Transfer! O altă demisie de top!” Mizează că va fi urmat de o cohortă de pulifrici din partidul de origine. De cele mai multe ori în următoarele zile înjură pe foştii.

Dar ca în orice mlaştină, sunt şanse ca după o perioadă, traseistul să revină la matcă. Unde de cele mai multe ori, şefii făcuţi albie de porci, cândva îi reprimesc cu braţele deschise. Este o mişcare browniană, cu precădere în preajma scrutinelor.

De altfel traseismul politic devine agitat înainte de alegeri, aşa cum deschizi capacul la fosă septică, înainte de vidanjare şi vezi muştele cum bâzâie agitate dintr-o parte într-alta a rahatului.

O lege a traseismului politic? Cine să o dea? Tocmai ei? pesediştii, peneliştii? Orice deputat PNL sau PSD are în el microbul saltului de valenţă de pe ultimul strat. Altfel nu apăreau ALDE, Pro România, UNPR,PMP, partide experiment care conţin această specie mai sus pomenită.

Electoratul trebuie să fie aspru şi exigent cu aceste personaje.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *