Cel mai nociv partid politic din România paralizează grav economia şi sănătatea naţiei

Da, există în România un partid mai nociv decât toate partidele. Şi este extrem de periculos, pentru că acesta deţine membrii sub acoprire peste tot. Este partidul corupţiei, al traficului de influenţă, al oportunismului, un partid al interesului personal, al incomptenţei, al numirii politice, al şpăgii. Specimenele care corespund acestui profil, sunt buni români, autentici balcanici, speculativi şi foarte buni acrobaţi.

Membrii acestui partid nu au ideologie, regulile lor se referă la ideea de a face bani, a face trafic de influenţă, de a parveni, de a se pricopsi, de a fura. De a crea o imagine populistă, mai ales beneficiind de superficialitatea crescândă a poporului din ultimii ani, adică, rezistenţa la manipulare fiind scăzută.

Aceşti membri nu au nimic în comun cu profesionalismul, cu rigorile europene, ei sunt cei care spun „nu e un capăt de ţară, doar nu i-a tăiat capul”.. Din cauza lor România nu arată măcar precum Ungaria sau Cehia, să nu mai vorbim de restul.

Aceşti membri de partid ajung primari, bugetari, şefi în administraţii. Sunt extrem de abili, flexibili. Niciodată nu vor promova fonduri europene, sunt oamenii care trebuie să scoată bani din orice, pentru ei, zeciuiala. . Orice lucrare, acţiune, idee pe care trebuie să o pună în practică merge pe principiul „mie ce îmi iese de aici”. Copiii lor sunt beizadele, repetenţii clasei dar sunt cel mai bine îmbrăcaţi, echipaţi cu maşini şi tupeu.

Schimbă foarte uşor partidele care sunt la putere, pentru că fără cordonul ombilical, care nu numeşte funcţie, sunt nimic. Dacă ajung cumva în opoziţie şi miros vântul schimbării se plasază imediat în plutonul fruntaş al pedestrimii care condamnă pe cei de la putere. Sunt chiar cei mai gălăgioşi. Cum ajung la putere imediat încep epurările şi îşi aduc sclavii personali care ştiu că trebuie să fie loiali, nu partidului, ci omului care i-a adus.

Un astfel de membru de partid este ca o tumoră care se întinde rapid în toate direcţiile şi paralizează instituţii. Cum reuşeşte? Simplu, are charismă, are forţă, a strâns cheag de bani şi chiar dacă nu a făcut nimic, place, are toate acţiunile bine gândite, bine făcute, astfel încât cu minim de efort să câştige înzecit.

Aceşti membri nu pot trăi în privat, pe piaţa liberă. Ar da faliment imediat, pentru că dacă ar avea o firmă proprie ar fura cu siguranţă din ea. Manifestă opulenţă şi tot clanul lor prosperă.

„Îl cunoşti pe X? Ăla care a fost şi la PNL şi la PSD şi la CDR, şi la PNŢ? Ăla mă care a fost şef la Direcţia, la agenţia, dă mă, care a fost şi la guvern, nu mai ştiu când, la Ponta sau la Boc?”. Personajul este deja un nume consacrat, când intră în pub-urile din oraş este însoţit fie de un directoraş, un ziarist, un oarecine, pe lângă. E un mentor, salută pe toată lumea, ai bine spus, aşteaptă să fie salutat primul. Să se vină la el la masă.

Aceştia sunt cea mai cruntă categorie, boala politicii româneşti. Aceşti indivizi au furat în 30 de ani, banii de autostrăzi, banii de progres ai României. Sunt comunicatori buni, pentru că lâncezesc în politica asta de peste 15-20 de ani.

Aceşti indivizi sunt periculoşi însă pentru altceva. Ei blochează accesul în politică al valorilor. Niciun personaj din viaţa privată, din afara partidelor politice care ar avea expertiza necesară să producă ceva, să ofere dinamism nu intră în această mlaştină, când vede personajele de mai sus. .

Credeţi că Dăncilă, Vela, Anisie, Budăi, Andruşcă şi mergem mai departe în timp , până la tot felul de interfeţe politice, credeţi că au ajuns în prim plan pentru că ei sunt buni? Nu, pentru că în spatele lor s-a aflat un Arsene, un şef de clan local, unul care a venit cu „un baiat bun, de partid”, unul ascultător.

Aşa s-au format guvernele, administraţia, deconcentratele din România. Cu aceste specii de oameni politici. priviţi-le Facebook-ul aceloa pe care îi intuiţi că sunt aşa. Sunt buni familişti, au poze cu muierea, copiii, cu vacanţele, au redistribuiri ale unor articole sau mesaje politice, Sunt primii care dau like-.uri şi distribuie orice flatulaţie a liderilor locali, zonali sau centrali de partid.

Dacă sunt în opoziţie, urlă împotriva corupţiei. Dacă sunt la putere, urlă împotriva demagogiei opoziţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *