Cel mai mare pod peste râul Olt din judeţ a intrat în reabilitare

Podul peste râul Olt care leagă municipiul Râmnicu Vâlcea de şoseaua de centură (Calea Bucureşti) va fi reabilitat printr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare de 14,7 milioane lei, a declarat, luni, pentru AGERPRES, viceprimarul Eduard Vârlan.

‘Cu toate acestea, se va circula alternativ pe câte un sens. Ne-am fi dorit ca lucrarea să fi început încă de anul trecut, dar clasicul clişeu al contestaţiilor a dus la întârzierea cu un an a lucrării. Astfel că, deşi vom finaliza pasajul Tudor Vladimirescu, menit să fluidizeze traficul, care se află lângă pod, vom mai suferi un an, până când această lucrare va fi gata. Podul Maternităţii – cum mai este cunoscut – a ieşit demult din perioada de valabilitate şi trebuia de urgenţă făcută această lucrare. Din cele trei poduri care traversează, pe raza municipiului, râul Olt, acesta este cel mai vechi şi cel mai mare din judeţul Vâlcea, dar şi cel mai expus, având în vedere că celelalte două sunt parte componentă a două hidrocentrale’, a spus Vârlan.

Podul Maternităţii are patru benzi, traversează râul Olt şi face legătura între Râmnicu Vâlcea şi şoseaua de centură, situată în cartierul Goranu. Podul se află în apropierea unei alte investiţii executate pe bani europeni, un pasaj rutier suprateran care urmează să fie inaugurat la sfârşitul acestei luni.

În cadrul proiectului, se are în vederea executarea unei plăci de suprabetonare pe podul principal şi pe viaductele de acces, cu refacerea completă a grinzilor de parapet; repararea zonelor degradate ale tablierului, grinzilor şi consolei de trotuar; precomprimarea adiţională a podului principal; executarea hidroizolaţiei podului principal şi a viaductelor de acces, inclusiv calea pe pod; înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie cu dispozitive moderne, durabile, etanşe, amplasate numai pe culee, înlocuirea gurilor de scurgere; repararea culeelor şi pilelor podului principal şi a viaductelor de acces. De asemenea, se vor realiza marcarea şi semnalizarea rutieră specifică.

Lucrările de reabilitare a celui mai mare pod peste râul Olt din judeţul Vâlcea se ridică la 14,7 milioane de lei, din care 2% contribuţie de la bugetul local Râmnicu Vâlcea, şi sunt estimate a se încheia în decembrie 2014. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *