Cel mai mare pod peste Olt, care leagă Oltenia de Muntenia, redat circulaţiei

Circulaţia a fost reluată pe cel mai mare pod peste râul Olt. Ne referim la podul Maternităţii din Râmnicu Vâlcea. După ce nervii şoferilor au fost întinşi la maximum, după ce, mai bine de trei ani, în zonă a fost un autentic Damasc, ba oprită circulaţia din cauza pasajului suprateran, ba, după ce s-a terminat pasajul, nebunia podului vechi, în cele din urmă se circulă.

Podul cu patru benzi, singurul de pe râul Olt, cel care leagă Muntenia istorică de Oltenia noastră, a fost redat circulaţiei, asfaltat doar. În rest, trotuare, balustrăzi, iluminat mai va să fie…

Cert este un singur lucru, demn de cartea recordurilor. După ce au fost terminate ambele poduri, adică şi pasajul Tudor Vladimirescu şi Podul Maternităţii, s-a reuşit obţinerea unei bariere în plus.

Adică?

Până acum un an, locuitorii din Ostroveni care voiau să ajungă în Goranu şi viceversa, puteau foarte bine să meargă pe la Vamă şi ieşeau pe podul Maternităţii sau intrau, fără a avea barieră. Acum, pentru aceiaşi doritori, se întâmplă o nouă minune: ca să meargă sau să vină dinspre Goranu, trebuie să treacă pe la bariera de la 11 iunie, să meargă pe lângă gară şi apoi să treacă pasajul Tudor Vladimirescu şi podul Maternităţii.

Aşadar, avem de-a face cu primele investiţii în infrastructură care nu facilitează, ci îngreunează traficul. Nostim, nu-i aşa?

AP

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *