Cel mai mare parc de aventură din Oltenia va fi amenajat în acest an, la Dăești

Un nou obiectiv pe harta turistică a județului Vâlcea va intra în mapa de prezentare și printre atracții județului, odată cu amanjarea unui parc de aventură, de aproape 3 hectare, în comuna Dăești, în zona Fedeleșoiu, la nici 5 km distanță de Râmnicu Vâlcea.

Conducerea Primăriei Dăești spune că după mai bine de un an de muncă, de acte, de avize, se află deja aproape de faza de implementare a proiectului, sperând că acest obiectiv va spori numărul de turiști din județ și va deschide o nouă perspectivă în domeniul turismului, pentru toate anotimpurile.

Așezat pe malul lacului Nord, la intrarea în Dăești, parcul de aventură se va întinde pe 2,7 hectare, cu o diferență de cotă de 70 de metri, cee ce va permite 7 scări, pentru tiroliene și trasee prin copaci.

O noutate o constituie traseul compus exclusiv din coborâri în tiroliană, cu o lungime totală de 500 metri. Acesta poate fi parcurs de orice turist indiferent de greutate sau vârstă, deoarece nu necesită efort mare la utilizare. De altfel fiecare traseu va avea o anumita treapta de dificultate simbolizat de o culoare si o denumire specific.

Parcul va include și un teren pentru paintball, zone de tir, minigolf dar și un parc tematic cu foișoare, bănci, iluminat, toalete, Traseele pentru tiroliene vor fi atât pentru cei mici cât și pentru cei experimentați.

Potrivit primăriei Dăești, parcul de aventură va fi similar parcului Drăguș, de lângă Brașov.

Parcul va fi amenajat pe drumul județean Râmnicu Vâlcea – Dăești – Călimănești, pe malul stâng al râului Olt, în satul Fedeleșoiu, la 5 km de municipiu.

Comuna Dăești este una din cele mai dezvoltate din zona metropolitană și unde deja există câteva pensiuni agro-turistice iar perspectivele sunt unele de bun augur, pe acest palier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *