Cel mai mare parc de aventură din Oltenia se va inaugura in comuna Dăești, la sfarsitul lui iunie

În maxim o lună vâlcenii dar și turiștii care optează pentru vacanțe, concedii, sejururi in județul nostru vor avea plăcerea de a se bucura de cel mai mare parc de aventură din Oltenia, lucrările fiind în prezent pe ultima sută de metri.

Arka Park Daesti se afla la doar 5 km de Râmnicu Vâlcea, pe teritoriul comunei Daesti și este proiectul de suflet al primarului George Popolan precum și al lui Ciprian Olaru. Un proiect pentru care s-au luptat, au lucrat, au pregătit documentații în ultimii ani. 

Și iata-ne în sfârșit aproape de finalizarea unui nou obiectiv de turism de anvergură pentru județul nostru.

„Și acum când vorbesc despre el și vad cum se lucrează, mi se ridică părul pe mine, știind cum nu dormeam nopțile, cum căutam soluții, cum urmăream hotărârile de guvern. Dacă îmi vine acum să cred? Când vad băieții pe șantier, da, îmi dau seama ca e realitatea” zice Ciprian Olaru.

Edilul Popolan spune ca localitatea Daesti va construi acum un punct turistic nodal pe harta Valcii.

„Am reînviat zona Fedelesoiu. Ce oferă zona? Un complex sportiv, acest parc pădure, acest parc de aventură, complexul turistic Fedeledoiu care urmează sa fie renovat, lacul Nord care se pretează pentru sporturi nautice și pescuit, schitul Fedelesoiu, monument de patrimoniu. Deci turism 100 la suta la 5 km de Râmnicu Vâlcea și 15 de Călimănești”, susține primarul din Dăesti

Parcul de aventură care va fi inaugurat la sfârșitul lunii iunie va include 8 trasee cu diferite grade de dificultate, inclusiv pentru adulți, cu tiroiliene care traversează mici vai. Acest parc nu a afectat nuciun copac din cei care se află în acest parc pădure

Parcul va mai include doua trasee de tubing, terenuri de minigolf plus multe altele, acesta fiind doar prima etapă de dezvoltare a celui mai nou complex de agrement din Vâlcea.

Zona este una dintre cele mai frumoase din apropierea municipiului, imediat lângă zona Goranu, pe malul Lacului de acumulare Râmnicu Vâlcea. Acolo unde, pana în 1989, vâlcenii ieșeau la „iarbă verde”, fiind considerată, una dintre cele mai elegante zone de picnic în acele vremuri.

Aici administrația locală din Daesti a reușit sa reimvie traditia si sa amenajeze cu adevărat o zona deosebita pentru agrement, sport și recreere, la această oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *