Cel mai frumos drum din Bălceşti, drumul Otetelişenilor sau drumul Drapelului va fi asfaltat

Poate este unul din cele mai frumoase drumuri din sudul Vâlcii. Drum care urcă pe Dealul Răii şi coboară la conacul Otetelisenilor, familie care a marcat istoria României în veacurile XIX şi XX.

Drum care te duce la Beneşti, acolo unde Poenaru a stat o viaţă, în splendidul conac al Otetelişenilor, oamenii care au aşezat cândva acest târg în istorie. Într-un parc cu frasini, într-un  început de vară, după ce am urcat Transalpina Sudului, un drum de pământ de pe Dealul Răii, în mijlocul pădurii Paleilor.

Am văzut ambele râuri ale sudului de Vâlcea frumoasă, Cerna şi Olteţul, şi am simţit că Vâlcea este mai mult decât judeţul care leagă Oltenia de Ardeal şi de Muntenia. Este judeţul conţilor de Vâlcea, cei care, acum un secol, au schimbat istoria şi mentalităţile unui neam…

Dar vestea cea mai mare vine cu Drumul Răii. Drumul care vine ca un tiv între Cerna şi Olteţ urmează a fi asfaltat, străbătând piemontul acestui frumos oraş al targurilor de şes.

“Este o reuşită să afirmăm că acest drum va fi asfaltat, prin fonduri europene. Face parte din colecţia de drumuri care vor fi reabilitate cu totul în perioada următoare în oraşul Bălceşti. Drum care pleacă din DN 65C şi trece prin Palei până la conacul Beneşti. 11 km de drumuri şi 5 drumuri agricole vor schimba cu totul faţa oraşului”, spune primarul Constantin Aleca.

De altfel în urma acestui proiect vor fi realizate
1. Modernizarea, reabilitarea si dotarea Scolii V-VIII – Liceul Petrache Poenaru (C1), modernizare, extindere si dotare sala de sport (C2), desfiintare cladire (C3), construire terenuri de sport si imprejmuire;
2. Modernizarea, reabilitarea si dotarea Scolii Gimnaziala Otetelisu (C1), desfiintare cladire (C3), construire sala e festivitati, vestiare, terenuri de sport si imprejmuire;
3. Modernizarea a 11,248 km: DJ 651A, DC 297 – Ulicioiu, DC 352 – Aleea Bisericii, Aleea si str. Oltetului, DC 69, DC41 si DC 48 – Dealul Raii, și vor fi amenajate trotuare pe Aleea și str. Petrache Poenaru, str. Policlinicii.

Valoarea totală a contractului este de 23.283.981,31 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 22.818.301,68 lei.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *