Cel mai cunoscut izvor cu apă plată din Vâlcea se află pe Paralela 45

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul că izvorul cu apă plată din Băbeni este cel mai căutat de vâlceni din tot judeţul. Zilnic sunt cozi la apă, mașini pacate. Oamenii spun că este cea mai bună apă din județ care își păstrează calitățile zile întregi fără avea deloc depuneri.

Așa cum am spus, zilnic, la orice oră, la izvorul cu apă plată din Băbeni sunt cozi pentru această apă.

Să fie o coincidență că acest izovr se află fix pe Paralela 45, una din cele mai importante axe ale pământului? Evident, iubitorii de paranormal ar găsi aici o explicație. Până atunci, izvorul de la Băbeni este cunoscut în tot județul și nu numai.

Primăria a amenajat aici o parcare şi în tot cartierul sunt lucrări de amenajare a trotuarelor.

„Este un cartier care părea uitat de lume dar de câțiva ani am început să investim în infrastructura acestei zone, traversată de drumul naţional Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani. Am amenajat zona izvorului, am asfaltat toate străduţele din cartier, am amenajat rigolele, am început trotuare. Cartierul era cel mai lovit de inundaţii şi prin digul de apărare de pe pârâul Stâncolăului, acum locuitorii sunt feriţi. Vom  continua investitii, aici avem și un proeict social cu fonduri europene în implementare. Le-am recomandat meșterilor care cioplesc în lemn să achizioneze un tip de tarabă rustic unde să-și vând produsele”, spune primarul Ştefan Bogdan.

Băbeniul este al treilea oraș mare din Vâlcea, după cele două municipii, cu un ritm accelerat de dezvoltare economică și cu o demografie în creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *