Cea mai scumpă stradă – Causeway Bay din Hong Kong

Causeway Bay din Hong Kong rămâne cea mai scumpă arteră comercială din lume, devansând celebrele 5th Avenue din New York şi Champs-Elysees din Paris, scrie 20minutes.ch.

Astfel, pentru un metru pătrat pe Causeway Bay se plăteşte în medie o chirie lunară de 2.082 euro (o creştere de 14,7% într-un an), în timp ce aceeaşi suprafaţă, aflată însă pe 5th Avenue, se închiriază cu 1.725 euro pe lună. Podiumul se încheie cu Champs-Elysees, unde chiria lunară pe un metru pătrat este de 1.105 euro (cu 38,5% mai mult decât cu un an în urmă).

Causeway Bay a înlocuit anul trecut 5th Avenue în fruntea clasamentului realizat de biroul imobiliar Cushman&Wakefield. Pe locurile patru, cinci şi şase se află în acest an New Bond Street din Londra, Ginza din Tokyo şi Via Montenapoleone din Milano.

Biroul Cushman&Wakefield se aşteaptă ca valoarea chiriilor, cu excepţia celor din câteva ţări afectate grav de criză (Grecia, Irlanda), să rămână în general „stabilă sau să crească ca urmare a preconizatei relansări a creşterii economice, a concurenţei puternice între marile firme de modă sau de lux şi a ofertei reduse de locuri în cele mai bune amplasamente”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *