Cea mai modernă Sală Polivalentă din mediul rural va fi inaugurată în noiembrie în Lungeşti

Lungeştiul, poate cea mai lungă comună a Vâlcii, asta ca picătură de culoare, este un mic ducat al viilor nobile, al liliacului sălbatic, a berzelor negre, a fraţilor Buzeşti, a celei mai vechi ceramici vâlcene.

Este de altfel o comună care are şi cea mai lungă stradă principală, peste 20 de km lungime. O comună unde Se termină Oltenia colinară, de aici, începând Câmpia Română. Și cum putea altfel face Vâlcea legătura cu restul lumii decât printr-un frumos de colorit, într-un arc nobiliar, în regiunea unde au existat cei mai mari podgoreni de Vâlcea.

Azi, Lungeşti este o poveste cu iz urban care se termină sus, spre Fumureni, între dealurile cuminţi, care intră în toamnă, ca adevăraţi voievozi de veacuri apuse, unde şoseaua şerpuieşte elegant spre marginea Mădularilor.

Suntem în parcul central, pentru că aşa poate fi numit Centrul Civic, un parc plin de vegetaţie şi unde se lucrează la un proiect unitar, astfel încât la final, vom avem o zonă tipică unui orăşel de subdealuri. Un centru cultural unde toate insituţiile vor puse în evidentă printr-un parc, un colorit şi un compozit de vegetaţie care se întinde de la Primăria, Cămin, cele două şcoli, un parc de promendă da şi o sală de sport polivalentă, una pe care şi oraşele ar râvni-o

Elevii dar şi iubitorii de sport din Lungeşti vor avea cea mai elegantă sală de sport din mediul rural, o clădire ultramodernă, cu o tribună, cu vestiare, cu duşuri, cu sală de protocol pentru competiţii sportive. Este o sală care pe mine, personal m-a lăsat mut.

O sală de sport care vine în continuarea unei şcoli absolut impecabil reabilitate, cu mobiler de clase, logistica de laborator, sali de şcoală care nu diferă de cele din marile colegii. Este o investiţie în viitor, spune primarul Tiberiu Costea, primarul care pune pe primul plan curăţenia localităţii, ecologia cerând mereu locuitorilor (chiar şi prin panouri stradale) mai multă responsabilitate, civilizaţie şi bun simţ.

Dar să nu uităm toate aceste obiective, şcoală, dispensar, sală de sport, cămin se vor finaliza în maxim o lună. Urmând etapa de a lega printr-o amenajare urbanistică de excepţie acest centru civic. Lungeştiul preluând clar iniţiativa de a deveni un orăşel cochet de la sud de Vâlcea.

O comunitate dintr-un colț al Vâlcii care până, nu demult, nu avea nicio utilitate, acum este una unde oamenii au apă curentă, canalizare, drumuri asfaltate, poduri, stație de tratate a apei, școli moderne, cu parcuri de joacă, o zonă amenajată în stil rustic pentru evenimente,  12 fântâni publice amenajate, biserici vechi și noi îngrijite, o colecţie muzeală, o mănăstire de patrimoniu.

Este una din cele mai de succes poveşti din mediul rural de Valcea…

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *