Cea mai mare pungă de gaze din Vâlcea, descoperită în comuna Stăneşti; aici vor opera 8 sonde

Stăneştii Vâlcii au intrat pe harta economică a României.

Astfel, în anul 2018 a început exploatarea de probă a primelor 2 sonde din comuna Stăneşti  iar evaluarea zăcământului ar putea confirma una din cele mai importante descoperiri de gaze onshore din această parte de ţară.

Nu numai că rezultatele au confirmat aşteptările, comuna Stăneşti  a devenit cel mai mare zăcământ de gaze naturale din Vâlceea. Au fost forate sonde până la adâncimea de 3.800 de metri, şi, după ce petroliştii au văzut că rezervele sunt mult mai mari decât aşteptările, exploatarea a fost extinsă.

Astfel avem în prezent 2 sonde funcţionale, 2 deja sunt la nivel de autorizare şi încă 4 urmează a fi construite.

Primarul Ionel Michiu spune că va da tot sprijinul pentru companiile care se ocupă cu extracţia.

“Aici va fi construit şi un un parc tehnologic, asta înseamnă forţă de muncă. Pentru localitate este de departe cea mai mare investiţie şi sincer, aveam nevoie ca de aer pentru echilibrul financiar. Acordăm tot sprijinul pentru această investiţie, pentru că este reciproc avantajoasă şi sperăm evident ca localitatea noastră în anii următori să se racordeze la gaze”, spune edilul din Stăneşti.

În ultimii ani, unul dintre cele mai importante obiective ale managementului Romgaz a fost şi continuă să fie creşterea portofolului de resurse şi rezerve de gaze, prin descoperirea unor zăcăminte noi şi prin dezvoltarea şi îmbunatatirea recuperării resurselor deja descoperite. Pentru aceasta, compania a alocat resurse în creştere pentru reabilitarea si modernizarea facilităţilor existente, precum şi pentru noi investitii in special în explorare geologică si exploatare.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link www.ramnicuvalceaweek.ro către pagina acestui articol.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *