Cea mai mare comună vâlceană, Mihăeşti, începe treptat să arate a oraş, în zona centrală

Pe finalul anului 2019 au început ample lucrări de modernizare a zonei centrale din comuna Mihăeşti, o localitate care numără peste 7000 de locuitori oficial, datele neoficiale spunânând că aici locuiesc peste 9000 de cetăţeni.

O localitate care în ultimii 10 ani a atras din ce în mai mulţi locuitori din Râmnicu Vâlcea, dată fiind apropierea de zona industrială a municipiului, dispunerea pe 2 drumuri naţionale importante, existenţa reţelei de gaze naturale.

De altfel, pe teritoriul comunei Mihăeşti funcţionează nu mai puţin de 120 de agenţi economici, localitatea neavând şomeri înregistraţi în acte.

În anul 2019 a început sistematizarea zonei centrale prin amenajarea străzii de legătură între centrul civic şi DN 67 Râmnicu Vâlcea – Horezu, un complex rutier care include şi construcţia unui sens giratoriu la Plute.

În zona centrală există 2 hypermarketuri, un parc, Primăria, Centrul Cultural, şcoli şi grădiniţe, un acces către o fabrică de vopseluri şi noul dispensar uman a cărei execuţie a demarat în 2019.

“Se va continua extinderea trotuarelor până la Măgura şi spre Buleta în acest an. Da, Mihăeştiul trebuie să arate ca un oraş, să oferim confort celor care se mută, locuiesc aici şi care vin din ce în ce mai mulţi. Un singur hop mai avem, implementarea Master planului privin canalizarea, ceea ce ar permite mai multor dezvoltatori imobiliari să vină aici, evident, cu respectarea mediului şi a normelor de urbanism”, spune primarul Constantin Bârzăgeanu.

Tot în 2019 a fost amenajat drumul spre Spitalul TBC (drumul Brătienilor) şi toate unităţile şcolare au fost complet reabilitate.

AP

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *