Cea mai mare companie din industria cărnii adaugă o nouă comună vâlceană pe harta activelor economice

Este vorba de grupul La Provinicia care își extinde afacerile în comuna Galicea unde vor contrui cel mai mare centru de tratatare a deșeurilor de origine animalieră, un sistem european, ultraperfomant, ecologic care va contribui la creștere PIB-ului în localitate dar și a locurilor de muncă. Dar și la procesarea de hrană pentru animalele de casă.

”A fost eliberat certificatul de urbanism, am purtat o discuție amplă cu investitorii despre tot ce înseamnă condiții de mediu, de securitate și sănătate în muncă. Am primit garanția că brandul firmei lucrează autmatizat cu sisteme omologate în Uniunea Europeană, cu toate avizele de mediu necesare unei astfel de investiții uriașe. De cum am preluat mandatul promisunea a fost atragere investitorilor privați în comună, o garanție a dezvolării economice, a unui buget de venituri consoliddat și care să ofere șansa unor investiții publice durabile în Galicea”, susține primarul Florin Mărăcine.

Grupul La Provinicia este cea mai mare companie din industria cărnii din Europa de Est cu zeci de active în toată România și cu cele mai multe în județul Vâlcea, unde deține tot ciclul industrial de la cultura plantelor, furaje, creștere animale, procesare și distribuție, nu mai puțin de 2000 de vâlceni lucrează la această firmă în Frâncești, Băbeni, Prundeni, Horezu, Diculești. Mai nou, Galicea devine un nou punct economic pe harta acestei mari companii.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *