Cea mai mare colectie privată Lego din lume este construită de directorul Chimcomplex

Ștefan Vuza colecționează Lego. În ultimii 19 ani a construit cea mai mare colecție privată de Lego din lume, fără ca acesta să fi fost scopul inițial. Vorbind despre pasiunea sa acesta a spus:
„Ca antreprenor când nu găseam soluții la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de Lego și construiam, de multe ori fără harta. Lego te ajută exponențial în creativitate, este foarte bun pentru gândirea pe mai multe planuri simultane și pentru mine a reprezentat “odihnă activă”!
În fotografii se văd 4 tematici din cele 12: City Lego, Star Wars Lego, Creator Lego și Technic Lego. Colecția completă este compusă din încă 8 teme cu 4.520 de modele, la care am lucrat personal 95% și care se desfășoară pe o suprafață de 3.200 de metri pătrați.”

Omul de afaceri Ștefan Vuza, care controlează combinatul chimic Chimcomplex a preluat anul trecut și funcția director general (CEO) al companiei.

Conform companiei, Ștefan Vuza va fi un ambasador al accelerării proceselor de digitalizare și prioritizării investițiilor pentru modernizarea instalațiilor de electroliză care vor consolida poziția de lider național al companiei în producția de hidrogen din apă și creșterea eficienței energetice, prin construcția unor capacități de cogenerare de înaltă eficientă gaz și hidrogen cu o putere instalată de 46.22 MWh.

Chimcomplex produce substanțe chimice, fiind specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Compania operează două platforme industriale, la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2021 Chimcomplex a înregistrat o cifra de afaceri de 2,244 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *