Cea mai înaltă cascadă din România „merge” la Târgul de Turism al Olteniei

Una dintre cele mai înalte cascade din România, Cascada lui Ciucă din Mălaia, descoperită la sfârşitul anului trecut, va fi pentru prima dată promovată la un târg de turism, şi anume la Târgul de Turism al Olteniei, care urmează a avea loc la mijlocul lunii martie.

Cascada lui Ciucă (sau a Scoruşului) are o înălţime de peste 100 de metri, căderea de apă fiind în proces de omologare pentru a fi catalogată drept cea mai înaltă din România. Cascada este deja o destinaţie de turism, în ultimele două luni sute de turişti sosind în Mălaia, pe Valea Bucureasa, pentru a o vedea.

„Și asta este doar începutul, noi pregătim acum un proiect privind amenajarea unui traseu prin canion pentru a se ajunge mai lesne la cascadă. Mă bucură faptul că instituţia Consiliului Judeţean Vâlcea a inclus-o în mapa de prezentare a Vâlcii la Târgul de Turism de la Craiova”, a declarat primarul din Mălaia, Sergiu Bogdan.

Astfel, alături de cele 540 de obiective de patrimoniu şi staţiunile vâlcene, Cascada lui Ciucă va fi promovată pentru prima dată la un târg de turism.

„Este o minune a naturii, care trebuie cunoscută iubitorilor de frumos. Este a Vâlcii şi face parte deja dintr-un patrimoniu nescris al zestrei noastre în turism. Mai ales că această cădere de apă se află într-o zonă cu un uriaş potenţial turistic. Poate că această cascadă va deveni un brand al locului şi, dacă nu am înţeles eu greşit, pe teritoriul Mălaiei se află încă 30 de cascade, deci este un tezaur al naturii”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat.

Cascada lui Ciucă a fost descoperită din întâmplare, în urmă cu câteva luni, într-un teren sălbatic din Munţii Lotrului, în zonă neexistând niciun traseu turistic.

În realitate, există un grup de două cascade, una de 25 de metri şi una de 105 metri, unite printr-un canion lung de 300 de metri. Cascada de 105 metri, cunoscută drept Cascada lui Ciucă sau Cascada Scoruş, e formată din două etaje, din care unul are peste 80 de metri cădere de apă.

Grupul de cascade se află la aproximativ 2 kilometri de drumul naţional DN 7A, pe o potecă de munte, într-o zonă sălbatică a Munţilor Lotrului. (financiarul.ro)

3 comments

  • Gheorghe SPORIS

    -I-am „plantat” poza in noua harta turistica – „Muntii din Bazinul Lotrului”, care va aparea in f. scurt timp.

  • Simona

    Cum sa spuneti ca abia a fost descoperita? Cascada era cunoscuta de multa vreme si daca voi nu stiati de ea, nu inseamna ca nu a fost descoperita. Poate ati vrut sa spuneti data publicitatii, sau publicului larg ceea ce e cu totul altceva…

  • Sandu Toma

    Oare de ce trebuie sa „redenumim” o cascada al carei nume de cand se stie , este Cascada Scorusului si sa-i dam un nume al unui localnic ? Existe vreun interes ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *