Cea mai înaltă cascadă din România este în Vâlcea

Cea mai mare cascadă din România a fost identificată în urmă cu o săptămână, deşi, paradoxal, ea era cunoscută de localnicii din Mălaia. Da, aşa e, într-o comună care mângâie picioarele Muntelui, precum Magdalena picioarele Mântuitorului, există o cascadă impunătoare, cascada lui Ciucă de pe Valea Bucuresei. Îi spune Ciucă, pentru că un anume Ciucă a adus-o în atenţia celor care se ocupă de turism în Vâlcea.

Cascada are aproximativ 80 de metri înălţime, fiind, astfel, cea mai înaltă cădere de apă din ţara noastră.

CASACADA„Este într-un loc virgin, ce-i drept în apropierea a două trasee turistice montane din Vâlcea, pe partea nordică a versantului Văleanu. Va deveni categoric obiectiv turistic al judeţului şi al României, ne gândim doar la Lotrişor, care are 35 de metri, sau Urlătoarea, care are 15,  deci cascada lui Ciucă, cu o înălţime dublă, ce să mai spunem!”, declară şeful salvamontului vâlceam, Mircea Lera.

Drumul spre cascadă nu este deloc dificil, din DN7A, din zona lacului Mălaia, la primul pod, se face la stânga. După 1 km de mers cu maşina, drumul se continuă pe jos, aproximativ 20-30 de minute. Diferenţa de cotă este de 200 de metri între Mălaia şi baza cascadei. Sunetul produs de cascadă se aude foarte bine  în pădurea de molid.

Aşadar, potenţialul Vâlcii se îmbogăţeşte cu un nou obiectiv, o cascadă de senzaţie, semn că mai sunt multe de văzut în cel mai frumos judeţ al României.

AP

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *