Cea mai înaltă cascadă din România ar putea fi tot în Vâlcea şi tot în Mălaia, şi mai mare decât Scoruş

Nu este deloc cunoscută, poate şi din cauza faptului că este greu accesibilă, aproape imposibil de ajuns, fiind cocoţată între Munţii Turcinu şi Repezi. De altfel, nu se vede din apropiere, ci la peste 3 km distanţă,

Cea mai bună panoramă a cascadei este din drumul care urcă spre Curmătura Olteţului.

Cascada se află pe malul stâng al Barajului Petrimanu, imediat sub Creasta Munţilor Fratoşteanu, astfel se poate ajunge deasupra ei, dinspre Strategica.

„Da, s-ar putea să fie foarte înaltă, peste Scoruş, cu un debit mai mic de apă dar cu o cădere uriaşă de apă. Se află într-o zonă greu accesibilă, nu se recomandă nimănui să ajungă la ea. Pentru că riscul de accidentare este unul foarte mare. Vom încerca să ajungem noi, la ea. Este adevărat că nu este deloc cunsocută, se află într-o zonă complet virgină, pe unul dintre afluenţii Latoriţei”, spune Mircea Lera.,șeful Salvamontului Valcea

De recomandat pentru cei care vor să vadă această minune a naturii, trebuie să urce de la coada lacului Petrimanu, spre Curmătura Olteţului. La un moment dat, cascada se poate admira complet, când drumul ajunge sus pe coamă.

Până în prezent se ştie faptul că în Mălaia se află cascada Scoruş, cea mai înaltă din România, cu o cădere de aproximativ 100 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *