Cea mai înaltă cascadă din România aduce investitori în turism

Cascada lui Ciucă din Mălaia, una din cele mai înalte din România, descoperită în toamna anului trecut, a stimulat piața achizițiilor de terenuri din zonă.

Astfel, dacă în luna ianuarie 2 hectare au fost achiziționate de un investitor care dorește să realizeze un complex turistic și un adventure park, în prezent, alte peste 3 hectare au fost cumpărate pentru ridicarea de pensiuni turistice.

„Impactul este uriaș, vin deja mulți cumpărători în zonă și negociază cu proprietarii de teren. Există efectiv o explozie a cererilor pentru autorizații. În această perioadă se vor termina și măsurătorile care vor omologa cascada de aici drept cea mai înaltă din România. Paralel, am început, împreună cu cei de la Salvamont și alte ONG-uri, să analizăm toate cascadele din Mălaia, care sunt în număr de cel puțin 30, unele având peste 10-20 de metri înălțime, această hartă devenind un punct turistic al localității”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Sergiu Bogdan.

CascADACascada lui Ciucă (sau a Scorușului) are o înălțime de peste 100 de metri, căderea de apă fiind în proces de omologare pentru a fi catalogată drept cea mai înaltă din România. Cascada este deja o destinație de turism, sute de turiști sosind în Mălaia, pe Valea Bucureasa, pentru a o vedea.

Cascada lui Ciucă a fost descoperită din întâmplare, în urmă cu câteva luni, într-un teren sălbatic din Munții Lotrului, în zonă neexistând niciun traseu turistic.

În realitate, există un grup de două cascade, una de 25 de metri și una de 105 metri, unite printr-un canion lung de 300 de metri. Cascada de 105 metri, cunoscută drept Cascada lui Ciucă sau Cascada Scoruș, e formată din două etaje, din care unul are peste 80 de metri cădere de apă.

Grupul de cascade se află la aproximativ 2 kilometri de drumul național DN 7A, pe o potecă de munte, într-o zonă sălbatică a Munților Lotrului.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *