Cea mai avansată comună din zona de mijloc a județului, rămâne Frâncești

În maxim doi ani se va încheia cel mai amplu proiect de reabilitare drumuri, demarat de administrația Paraschiv în comuna Frâncești. Vorbim de una dintre cele mai întinse localități vâlcene, formată din două foste mari comune, cu o rețea uriașă de drumuri dar care în urmă cu 6 ani, nu aveau asfalt decât pe 2,4 km. Adică 0,1%!

De altfel, se lucrează din plin la rețeaua de canalizare din comuna Frâncești, o rețea care părea o utopie acum 8 ani.  Totodată,  au fost implementate proiecte de modernizare, prin PNRR, componenta 10 a sediului postului de poliție și a grădinițelor din Coșani și Genuneni. Iar în scurt timp va fi depus proiectul privind construcția unui parc fotovoltaic pe 1 hectar care să asigure costurile publice cu energia electrică.

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv

În centrul localității, se construiește un modern complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, cu trei tribune,  din care una oficială, o tabelă electronică, clădiri pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu săli de conferințe, cabinete medicale etc..

Alături de acest mare complex sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate.

Paraschiv spune că va depune proiecte pe toate axele de finanțare, pe AFIR, POR, PNRR, pentru a atrage cât mai mulți bani în comună necesari dezvoltării.

Recent prin PNRR au fost implementate proiecte pentru dotarea școlilor cu mobilier, table inteligente, laboratoare de informatică, cabinete etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *