Ce primar din ţară deţine la Călimăneşti, un teren de 2.500 mp?

Fost deputat PSD, banii lui Dorin Florea (primar sector 5) proveneau din casa de avocatură la care era asociat. În timpul mandatului de primar, averea sa a crescut cu un apartament în București (acum are două, unul de 90 mp, cel nou de 47 mp). În rest, situația imobiliară declarată arată neschimbată – un teren agricol de 2.500 mp în Călimănești, județul Vâlcea.

Colecția de bijuterii și ceasuri a lui Florea a sporit cu 5.000 de euro în valoare, ajungând la 70.000 de euro în total (jumătate ceasuri, jumătate bijuterii).

De-a lungul mandatului, flota auto înregistrată pe numele lui Daniel Florea s-a mai micșorat: el deține în prezent un Volkswagen Eos și un Audi Q7 (răscumpărat de la casa de avocatură unde era asociat, la valoarea de 25.000 de euro). Au dispărut din declarațiile de avere un Volkswagen Touareg și un BMW seria 5, pe care îl răscumpărase tot de la casa lui de avocatură, la valoarea de 25.000 de euro.

Și banii declarați în conturi de Daniel Florea au scăzut față de începutul mandatului, de la circa 27.000 de euro, la aproape 17.000 de euro.

Salariul lui Florea a crescut considerabil, ca și în cazul celorlalți primari: de la cel de deputat PSD, de circa 1.300 de euro pe lună, la cel de primar, de circa 2.800 de euro pe lună (13.415 lei).

Totuși, față de începutul mandatului, veniturile lui Florea au scăzut, pentru că nu mai încasează bani de la casa de avocatură unde era asociat. În 2016, primarul sectorului 5 declara că încasase în anul precedent 1,7 milioane de lei dividende și 576.000 de euro contra acțiunilor pe care le deținea, de la casa de avocatură Florea și Asociații. Până în 2022, Florea mai are totuși de încasat 25.000 de euro de la foștii săi parteneri de avocatură.

Soția primarului, Andreea Florea, a evoluat și ea în funcție. La începutul mandatului, ea lucra la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), responsabilă cu educația financiară la Direcția Protecția Consumatorului. Finalul mandatului lui Florea o găsește în funcția de membră a directoratului companiei Transelectrica, de unde încasează un salariu lunar de circa 3.600 de euro, conform declarației de avere a soțului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *