Ce populație au pierdut, în 10 ani, orașele vâlcene: Govora 12%, Râmnicu Vâlcea 2%

Băile Herculane e orașul care a pierdut în ultimii 10 ani aproape 20% din locuitori, arată datele Institutului Național de Statistică, consultate de HotNews.

După Bragadiru și Popești Leordeni (zone limitrofe Capitalei), găsim Vasluiul. Un oraș despre care poate n-ai jura că face parte din orașele-magnet ale României. În cazul lui, există o altă explicație: e vorba de numărul ridicat de cetățeni moldoveni care își stabilesc reședința acolo.

Potrivit ultimelor date statistice municipiul Vaslui numără un număr uriaș de de locuitori, dacă ne uităm la ultimele recensăminte. La ultimul recensământ, cel din 2011, populaţia municipiului Vaslui număra 55.407 locuitori. Acum are aproape de trei ori mai mult. Cum a fost posibil un asemenea salt demografic în condiţiile în care infrastructura municipiului a rămas neschimbată? Răspunsul este oferit la unison de autorităţi: venirea moldovenilor, scrie Adevărul. Instituţiile îşi aruncă responsabilitatea de la una la alta, invocând că nu deţin statistici speciale pentru cetăţenii moldoveni. Recunosc doar că numărul lor este foarte mare.

Județul Vâlcea nu se află printre marii perdanți ai României, per ansamblu județul nostru față de anul 2011 a pierdut doar 4% din populație

Cel mai mult a pierdut orașul Băile Govora (12%), municipiul Drăgășani (9%), orașul Bălcești (8%), Horezu (6%), Olănești (6%), Călimănești (4%), Brezoi (3%), Băbeni (3%), Ocnele Mari (2%) și Râmnicu Vâlcea (2%).

Aceasta sunt cifrele oferite de direcția națională de statistică, cifre raportate la anul 2011.

Se vede așadar că Vâlcea nu înregistează o prăbușire precum alte județe sau municipii dar, din păcate suntem la minus, niciun oraș vâlcean, în 10 ani nu a înregistrat un plus de populație.

vezi tabel Hotnews

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *