Ce poate face primarul din Ocne nu poate face o Gogâie care scopeşte porci

„Gogâie” este o denumire generică, dată epicureic unor salamandre care cresc prin Ocnele Mari. Gogâile, de regulă, sunt scopitori de porci, umblă prin curţile oamenilor, pupă babe şi moşi, înjură primarul actual, ascultă manele, se cred pedanţi, pupă dosuri peneliste şi se cred primari de muc(i)ava.

O astfel de Gogâie trăieşte, în prezent, pe lânga casa omului din Ocnele Mari şi bate câmpii transcendent despre ce va face el când va fi mare, acum fiind un mucos care se crede mare fante de amor, un fel de personaj caragialenesc, cu iţari vărgaţi şi cu silabe sicofante, cu poze cu pian şi cu axoni simplificaţi în număr impar, adică un fel de hominoid cu fond primar nealterat – o Gogâie.

Acest Gogâie  poartă nume de cod Pătru. Şi atât. Nu a făcut nimic în viaţă, decât o casă de neam prost, în lucru, la o aruncătură de băţ de primărie şi altceva nimic. O facultate pentru bietul Gogâie era greu de făcut, mă refer la stat, pentru că acolo există admitere, examene şi pentru asta trebuie să ştii carte. Să scopeşti porci şi cocoşi în Ocnele Mari nu ai nevoie de multă şcoală, fuduliile de porc „nu ştie carte”.

Să fii un Gogâie primar ai nevoie de ceea ce nu are Pătru. Evoluţie, pe scara Darwinistă. În fine. Ne oprim aici cu disertaţiile despre ce înseamnă să fii Gogâie şi punctăm o reuşită a primarului Petre Iordache.

Primul primar care a reuşit să învingă sistemul mafiot al escrocului Minea. Astfel, după 2o de ani de jaf la baza Ocnele Mari, Petre Iordache a câştigat procesul, iar ştrandurile au revenit comunităţii.

„După aproape 20 ani de procese între Primăria Ocnele Mari şi SC Alutus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Primăria a câştigat terenurile aferente Ştrandului Ocnele Mari şi pe cele din împrejur (zona unde erau căsuţele de vacanţă, vecinătate Lac apă dulce). Există premise ca ,de acum înainte, având o situaţie clară a terenurilor din zonă, să putem face turism pe segmentul balnear în Ocnele Mari”.

Urmează ca cetăţenii din Ocnele Mari să decidă ce vor: un primar autentic, de forţă sau o Gogâie care scopeşte porci.

Mihai Pătrăulea, Gogu şi Trandafir