Ce mai fac babele din Vâlcea dacă nu mai au gâini și porci? De plictiseală, iau toporul și îşi omoară rudele

Cam asta făcu o babă de prin Vâlcea, neavând porc de crescut și scărpinat, fiind un pic de carantină, deci neputând merge nici la cooperativă.Iar popa i-a spus că vaccinul nu e bun, e otravă de la Satana. Copiii și nepoții sunt plecați prin țări străine. Poștarul întârzia cu pensia. PSD și PNL nu mai fac odată guvern…

Așa că o babă din Vâlcea noastră frumoasă, după ce urmări ea Acces Direct și se puse pe aşteptat serialul de pe Kanal D, căzu pe gânduri în pauza de reclamă cu Catena și Dragomiroiu. Plus că vestea cumplită cu Mâțu o luă total prin surpindere. Ce mai chiuia ea la fedeleșuri pe melodia aia cu cazanul!

Aruncă repede andrelele, puse mâna pe telefon şi dădu un smile emoticon unui tânăr din Babadag, care credea că vorbește cu iubita lui din Broșteni, o bunăciune de 37 de anișori.

Ieși în curte, se duse la buda din fundul grădinii, înjurând trei rațe care-i stăteau în cale de era cât p-aci să se cufure pe ea. Folosi coceanul din dotare, că ziarele se terminaseră de mult, de când plecase gineri-su în Spania. Se opri, la întoarcere, pe lângă bidonul cu tescovină. Dădu peste cap o dușcă zdravănă, se șterse cu manșeta și apoi cu colțul șorțului. Iar după aceea o luă înapoi spre casă.

Lăsase ușa deschisă și mâța intrase fix pe prispă. ”Hârr, fir-ar mă-ta a dracu’! Ieși afară!” Dar când să închiză ușa, auzi la poartă hărmălaie. Era o altă babă, sor-sa, cu care nu vorbea de 10 ani, de când puii ei de rață îi mâncaseră varza din grădină. Iar pe marginea străzii, stătea căzut cumnatu-su.

Lu` baba noastră imediat îi sticliră ochii, era momentul mult așteptat! Luă toporul din curte și ieși acolo unde era omul întins pe jos. Nici lui Alfred Hitchcock, dacă ar fi turnat un film, nu i-ar fi ieșit așa de bine scena. Zob, chisăliță. Nu plecă baba de acolo până nu îi zdrobi de tot capul omului.

Apoi se uită în jur, la mulțimea adunată acolo și, plină de sânge, zâmbind, strigă: ”Who`s Next?”

Restul avem comunicatul IPJ Vâlcea.

de Barac Obaba

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *