Ce a înţeles Klaus Iohannis din Piaţa Universităţii

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seara, în Piața Universității. A stat o jumătate de oră, a fost huiduit, a fost şi aclamat, cert este că, pentru moment, Iohannis este singurul politician care poate ieşi în stradă, din toată pleiada de lideri actuali.

Va reuşi, oare, preşedintele să se ridice la înălţimea momentului? Rămâne de văzut ce va urma. Un lucru a precizat: faptul că nu este momentul pentru alegeri anticipate.

Oricum un lucru este sigur – nu se vrea Gorghiu, nu se vrea Blaga, nu se vrea înlocuirea unor lideri cu alţi lideri.

Iar la Vâlcea bănuiesc că se doreşte acelaşi lucru. Poate că Handolescu, Nadolu, Bulacu, Buican, Păsat, Vîlcu, Gutău, Matei, Dobrinescu, Cotescu, Crăciunescu etc au fost buni la timpul lor. Nu mai este însă timpul lor. Fiecare partid trebuie să privească acum în propria ogradă şi să scoată alţi lideri.

Şi la PSD este acelaşi lucru. PSD Vâlcea este într-o fază de tranziţie, dar, după ce se încheie perioada, trebuie să scoată nume noi, altfel va pierde enorm.

Iohannis a primit acest mesaj. Este ultimul politician pe care se mizează. Săptămâna care începe mâine poate fi ultima săptămână politică a preşedintelui sau prima de mandat. Depinde de el şi de consilierii pe care îi are.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *