Ce a făcut Ludovic Orban pentru județul Vâlcea?

Transalpina.

Soseaua care în fiecare vară, intre iunie și august, devine bulevard, fiind de departe una din cele mai frumoase șosele din Romania.

De zece ani, DN 67 C cum arată indicativul oficial, poarta turiștii de la Gorj, prin Vâlcea, Sibiu și Hunedoara, urcând la peste 2100 de metri.

Dar un amănunt pe care putina lume îl cunoaște este acela că, responsabil cu reabilitarea acestui drum, este fostul ministru al Transporturilor și probabil, chiar viitorul premier, adica Ludovic Orban.

Orban și-a asumat în perioada cât a fost ministru al Transporturilor, acest contract de reabilitare a șoselei montane, contract de tip credit furnizor, un contract pe   care premierul Victor Ponta l-a denunțat la DNA, pe motiv că lucrarea nu era oportună.

Oportună sau neoportuna, soseaua situata la cea mai înaltă altitudine din Romania este un magnet turistic, doar in aceasta vara, 50.000 de turiști au tranzitat DN 67C, drum care leagă Oltenia de sub Munte cu Obârșia Lotrului, Valea Frumoasei a lui Sadoveanu, Marginea Sibiului și Căpâlna Hunedoarei.

Bun, asta este ce a făcut pentru Vâlcea. Rămâne să vedem ce va face de acum înainte pentru județ, unde administrația locală, chiar și cea liberală privește ezitant spre nouă și apropiata guvernare.

Liviu Popescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *