Cazicom este firma care construieşte cel mai frumos drum de sub Pădurea Cotoşmanului, Drumul Haiducilor

Haiducii care au sălăşuit în Valea Pescenei au indus o adevărată stare de teroare în rândul neguţătorilor care urcau spre Râmnic, tăind pădurea Şirinesei. Secole la rând, haiducii i-au prădat pe bogaţii care au tranzitat Valea Pescenei, „isprăvile“ lor ajungând şi în documentele poliţiei.

“De obicei haiducii sunt numiţi, în documentele vremii, tâlhari sau răufăcători. Ei se refugiau în codrii Cotoşmanului, urcând de aici de la Pesceana, de unde coborau individual sau în cete şi atacau. Aici, la Pescena, se iveau aşa numiţii “haiduci”, tâlhari care trăiau de pe urma atacurilor asupra negustorilor în trecere. Drumul pe care noi îl asfaltăm acum şi uneşte localitatea noastră cu Pesceana este se pare vechiul drumul al haiducilor, Drumul are, astfel, şi o importanţă agro-turistică, punând în valoare potenţialul subcarpatic al regiunii şi valorificând legendele locale. ”, spune Ion Vasile primarul din Pesceana.

Tot în acest an, drumul judeţean Şirineasa – Creţeni, numit „Drmul Pescenei” va fi complet reabilitat din fonduri guvernamentale, astfel încât Pesceana va beneficia în 2 ani de o infrastructură ca la carte, iar dacă adăugăm şi reţeau de apă şi canal, atunci, sunt motive clare pentru ca localitatea să aibă alte perspective de dezvoltare în viitor.

Drumul Haiducilor va scurta cu aproximativ 30 de km legătura dintre localităţile din lunca Oltului cu cele din vestul judeţului Vâlcea.

De altfel,  Pesceana era una din comunele care, până nu demult, nu avea nici măcar alimentare cu apă, iată că acum începe să se dezvolte, să aibă utilități și infrastructură.

AP

2 comments

  • Ilie

    Se pare ca avetii informatii gresite, lucrarea trebuie sa o faca o firma din Sibiu ???
    Mai documentati-va.!!!!

    • admin

      mai documentaţi-vă dvs. Firma din Sibiu face judeţeanul de la Şirineasa la Creţeni. Spor la treabă şi citiţi mai cu atenţie materialul. Acesta este DC112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *