Cazare în butiile de vin, o idee inedită a primarului Tiberiu Costea din Lungești

Nu mai e niciun secret pentru cineva că una din cele mai dezvoltate și urbanizate localități rurale din sudul Vâlcii este Lungești, comuna care se întinde frumos și line de-a lungul pârâului Mamu.

O comuna care se poate lăuda cu un centru civic impecabil, unde toate instituțiile statului sunt modernizate, școli, dispensar, sală polivalentă, spații comerciale, centrul cultural. Aici urmează a fi ridicată o grădiniță și un complex sportiv, prevăzut cu teren de fotbal cu nocturnă.

Tot în Lungești se vor amenaja troturare și rigole carosate de-a lungul drumului principal care leagă Lungeștiul de Fumureni. În prezent se lucrează la un centru social pentru vârstnici.

De menționat că aici se află și una din cele mai mari rezervații de liliac sălbatic șio zonă din Vâlcea unde cuibăresc berzele negre.

Pe drumul de legătură se repară toate podurile care au fost avariate în anii precedenți de viitură. Precum și alte lucrări de reabilitare de ulițe unde nu poate urca microbuzul școlar.

”Eu un principiu. Într-o comună lăsată de izbeliște nu vine nimeni să investească. Cu cât o comună arată mai atrăgătoare, mai primitoare, unde toate sunt rânduite, poți avea speranța că se va investi. Pentru că acesta este rolul nostru, al administrației publice de a atrage investitori privați, de a crea locuri de muncă, de a atrage noi locuitori în localitate, de  devzolta chiar turismul, pentru că zona este una geografic predispusă la turism viticol sau agro-turism. Ca să nu mai spunem de rezervațiile de liliac sălbatic, de tisa, biserici de patrimoniu, o mănăstire brâncovenească”, spune primarul Tiberiu Costea.

Edilul a avut și o idee inedită. După ce a preluat MAT-ul din localitate, fostul centru viticol, nu a aruncat butoaiele mari unde se ținea vinul. A început recondiționarea acestora și transformarea lor în bungalouri turistic. Astfel în zona unde este amanjat  locul de picnic, Primăria a amplasta deja două astfel de bungalouri din butiile de vin, camere, decorate în interior și dotate cu paturi și alte obiecte tradiționale.

Primăria mai deține 5 astfel de butii pe care Costea vrea să le transforme în camere pentru oaspeți. De altfel tot locul cu picnic deține și o cabană la care se lucrează în acest moment.

Lungești este comuna unde Stroe Buzescu, marele căpitan al lui Mihai Viteazu este înmormântat, comună care mărginește granița cu Câmpia Română, dansând frumos prin colinele moi, pe care le desparte pârâul de legendă al Mamului.

O localitate care în ultimii ani s-a deplasat considerabil spre urbanizare, reușind să îmbine tradiția acestui vad oltenesc de tradiții, cu prezentul, unde normele și criterii care privesc calitatea vieții au fost prioritare pentru Tiberiu Costea,

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *