Câteva noţiuni despre Partidul lui Firicel şi Celentano (PRU)

Există, în fiecare ciclu electoral, un tip de alegător rezidual. Genul haidamac, organic, destul de analfabet, isteric.

Electoratul acesta s-a perindat de-a lungul vieţii politice a României sub PRM, PPDD, PNG şi alte nonsisteme, partide gargară, populiste, cu un mesaj care să umble la non neuronii românului din România a 4-a.

Pentru că România are un reziduu intelectual destul de bine pronunţat, bazat pe mediocritate axiologică, care se caţără pe un procent de 10%. Slavă cerului că mulţi dintre aceştia nu ştiu ce este acela vot. Sunt acele emisiuni Vox Populi, unde românii habar nu au de numele ţării, de limba vorbită, aici este baza darwinistă de selecţie.

Un fel de Las Ferbinţi combinat cu asistaţi sociali, haidamacul naţionalist oligofren. Acest electorat alienat se aliniază azi în zona PRU.

Un partid care, din fericire, nu are lideri charismatici (noi nu avem un Tzipras!) şi care lansează, de multe ori, fel de fel de bufoni, epigoni faţă de strămoşii Vadim sau Dan Diaconescu.

Acesta este Partidul România Unită. O combinaţie perfectă de Celentano şi Firicel, reziduurile de tranziţie ale României europene.

Vom mai vorbi de acest partid, care, spre norocul nostru, nu va ajunge în parlament. Nu are de ce, nu are cu ce şi nu are pentru cine.

România a 4-a este atât de grobian prinsă în marasmul social, încât paradoxul face să nu cunoască nici exerciţiul democratic, nici realitatea în care trăieşte şi, de multe ori, nici partidul respectiv care, prin mesaj, îi propune “non-sistemul” în care habitează.

Aflăm că Oprea vrea să se înscrie şi el în partidul lui Firicel şi Celentano. O bună ocazie de a se fosaliza septic acest qvadrant al României.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *