Catana: În toată țara există comunități care au nevoie de banii din PNI ”Anghel Saligny”

Primarul din Amărăști, Adrian Catana spune că în toată țara există comunități care au foarte mare nevoie de banii din programul național de investiții „Anghel Saligny”, PNDL 3. „Acești bani trebuie alocați nu pe criterii discreționare, ci pe proiecte de calitate, pe proiecte mature, pe proiecte care să scoată localitățile la lumină, localități care din varii motive nu au fost eleigibile pe fonduri europene. Localitățile mici nu trebuie să fie condamnate la dispariție. Au nevoie de drumuri, gaze, apă, canalizare. Poate că resursele agricole și industriale din aceste comune sunt foarte mari și atunci de ce să le abandonăm?”, spune edilul din Amărăști

Catana spune că de acord cu principiul că banii nu trebuie alocați pe criterii discreționare. ”Este un lucru nu important, ci foarte important, însă fiecare comunitate are particularitățile ei. De exemplu, pentru comunitatea din Amărăști este un efort supraomenesc să asfaltăm străzile și să pună apă-canal pe străzile care sunt exclusiv cu pământ, față de comune care sunt eleigibile pentru fonduri europene. Acest program ne prinde bine și nu doar pentru drumuri, mă refer și la școli, mă refer la grădinițe, gaze naturale,  bani de care comunitățile mici din toată țara au o nevoie foarte mare. Din păcate acesta este un adevăr sunt comunități în care oamenii nu au curent, nu au apă, nu au canalizare, nu au asfalt”, conchide primarul din Amărăști.

Valea Pescenei este din păcate, zona cea mai rămasă în urmă, dacă o analizăm raportat la investitii în infrastructură, dezvoltarea afacerilor și cu un masiv fenomen al depopulării.

O astfel de localitate care treptat se adaptează prezentului este Amarăști. Aici,  primarul Adrian Catană spune că este pacat de zestrea, de potențialul acestei localități care a stagnat ani buni la capitolul dezvoltare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *