Cătălin Daneș: În zece ani, Țara Loviștei va deveni o Zonă Economică Funcțională

Cătălin Danșe susține că a reușit să pună pe harta iubitorilor de case la munte, o localitate elegantă, cochetă, cu toate utilitățile, cu drumurile reabilitate, cu iluminat public modern, o mică bijuterie în inima Țării Loviștei.

”Bucuria mea când văd oameni din Constanța, din București mai nou care vin aici, cumpără terenuri în intravilan și au planuri de case. Care spun că s-au îndrăgostit de această zonă. Și vor să se retragă la Titești. Avem o echipă la primărie care xact cu asta se ocupă, cu înregistrarea tranzacțiilor, cu toate documentele necesare, promptă pentru a veni în întâmpinarea noilor rezidenți. Dacă până acum vreo 10 ani, Titeștiul părea condamnat să dispară lucrurile cu totul diferit. Avem viitor, faptul că suntem la 8 km de autostradă însemană un imens avantaj. Da, în Titești se vine, nu se mai pleacă” susține Daneș.

Cu zeci de investiții în ultimii ani în poduri, drumuri, utilități, Daneș consideră că a pus o comună pe hartă, în calea celor care iubesc muntele, aerul curat și vor să mute aici.

În acest an, nu mai puțin de 12 proiecte urmează să fie implementate. Modernizarea și dotarea școlii cu cu mobilier și echipament IT, reabilitarea și automatizarea rețelei de apă, reabilitarea întregii magistrale din localitate, a stației de clorinare, montarea de regulatoare, apometre, vane,  filtre, captarea unui nou izvor pentru a nu a avea sincope în ceea ce privește alimentarea cu ape și chiar extinderea acesteia. reabilitarea drumurilor prin Anghel Saligny.

Daneș susține că istoria locului, morminte medievale, lăcașe de cult, stânci inscripționate, castrul roman oferă și o zestre tustică așezării care se află la doar 8 km de viitoarea autsotradă Sibiu – Pitești. Deși este cea mai mică localitate ca număr de locuitori,  încăsările de aproximativ 300 mii lei, 408 per capita sunt ceva mai mari decât în 2022 (200 mii lei) dar grație acestui număr redus de locuitori, poziționează pe un loc decent ca PIB localitatea. Iar edilul Cătălin Daneș susține că în următorii zece ani, Țara Loviștei va deveni o Zona Funcțională Economic  și o atracție  pe  sectorul  rezindențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *