Castelul de Apă al CPL Râmnicu Vâlcea a fost demolat pentru a se face loc Mall-ului Libertăţii

Turnul de apă construit în 1950 de Combinatul pentru prelucrarea lemnului a fost demolat în aceste zile de compania care execută lucrările la noul Mall Libertăţii din Râmnicu Vâlcea.

Obiectivul “Turnul de apă” a fost un subiect controversat în anul 2010, mai multe ONG-uri solicitând Primăriei Râmnicu Vâlcea să nu fie demolat, dar şi Direcţiei de Cultură să fie catalogat drept monument de artă.

CPL1Cererea nu a fost aprobată, deoarece şi sediul fostului CPL ar fi urmat să aibă acelaşi statut, iar specialiştii au declarat că respectivele construcţii nu “au o arhitecură deosebită”, ele oricum fiind de dată recentă. Mai mult, s-a precizat că turnul de apă nu a avut nicio utilitate pentru oraş, acesta deservind, pentru zece ani, fostul combinat, până ce s-a realizat aducţiunea de apă.

Oricum, când au început demolările la fostul CPL, s-a obţinut o derogare ca “Turnul de Apă” să fie ocolit, el rezistând ani buni în mijlocul unui câmp dezolant şi amintind de fostul combinat.

mall1La începutul lunii noiembrie, au început lucrările la noul Mall din zona CPL.

Astfel, Fondul sud-african de investiții imobiliare NEPI a demarat procedurile pentru autorizarea proiectului unui nou centru comercial în Râmnicu Vâlcea, prin firma sa, Satu Mare Real Estate Investment SRL din București.

Proiectantul care elaborează documentația de urbanism este H.B. Desing & Handels GMBH.

Viitorul centru comercial, care urmează a fi gata la sfârşitul anului viitor, va fi amplasat pe strada Ferdinand  din Râmnicu Vâlcea la numărul 38 A.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *