Case și blocuri mici cu 5-6 etaje, până la blocuri cu 11 etaje vor fi construite lângă noul Mall din Râmnicu Vâlcea

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, este în mijlocul lansării unui fond de investiții în valoare de 100 de milioane de euro ce va fi utilizat pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare, preponderent rezidențiale, cu un cost total de circa 400 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Belgienii au în diferite etape de dezvoltare cinci proiecte imobiliare în București, Cluj-Napoca și Timișoara. Cel mai avansat este Record Park din Cluj, unde, în locul fabricilor Argos și Jolidon și a unei părți a bazei sportive Record, se construiesc 236 de apartamente, 12.000 de metri pătrați de birouri și mici spații de retail. Până acum s-a inaugurat aici un centru de fitness World Class, s-au vândut 84% din apartamente și s-au închiriat 80% din spațiile pentru firme. Proiectul ar trebui definitivat în vara anului viitor.

Dezvoltatorul a mai moștenit din perioada de dinainte de criză două terenuri de circa 10 hectare fiecare în Galați și Râmnicu Vâlcea pe care investitori belgieni, acum parteneri ai Speedwell, intenționeau să dezvolte parcuri de retail. Pe lotul din Galați trebuia să se construiască Pelican Mall.

„Inițial am vrut să facem un proiect mixt: rezidențial și retail, dar din cererile primite de la retaileri ne gândim să facem doar un parc de retail. Suntem aproape de zona rezidențială a orașului și prețurile sunt destul de mici în Galați. Pe parcursul anului viitor vrem să începem și acest proiect. Așteptăm definitivarea planului de expansiune al unui retailer ancoră. Există și varianta ca un retailer să cumpere terenul și să dezvolte proiectul singur“, spune fondatorul companiei.

Terenul din Râmnicu Vâlcea face parte dintr-un lot mai mare, de 22,5 hectare, pe care BelRom l-a cumpărat în 2009 de la omul de afaceri Viorel Cataramă pentru circa 23 milioane de euro.

Circa 12 hectare au fost cumpărate de NEPI în 2015 și utilizate la dezvoltarea mallului Shopping City Râmnicu Vâlcea, iar restul a fost preluat de Speedwell. „Intenția este să acoperim cu rezidențial 90% din proiect și restul cu retail, big box. Planul este să vindem terenul către utilizatori finali sau dezvoltatori locali. Nu vom construi noi. Este o combinație de case și blocuri mici cu 5-6 etaje, până la blocuri cu 11 etaje“, spune Balcaen.

Mai multe detalii www.profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *