Carosabil surpat pe Valea Oltului în zona localităţii Robeşti

IPJ Vâlcea avertizează conducătorii auto care tranzitează DN 7 – Valea Oltului, că pe raza localităţii Robeşti a intervenit o surpare a carosabilului pe partea dreaptă în sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu, pe o porţiune de 25 de metri.
“Recomandăm participanţilor la trafic pe drumul Râmnicu Vâlcea – Sibiu să circule cu viteză redusă în zonă, deoarece asfaltul prezintă fisuri pe lateral, în partea cu râul Olt, fenomen cauzat de precipitaţiile din ultima perioadă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Teodorescu.
Reprezentanţii Drumuri Naţionale spun că fenomenul se poate amplifica în perioada următoare, de aceea s-a luat decizia de a îngrădi aria respectivă.
“Porţiunea respectivă de drum este monitorizată încă de noaptea trecută. Fenomenul este cauzat de panta taluzului destul de înclinată, până jos spre calea ferată. Zăpada căzută abundent urmată de o topire rapidă a slăbit terasamentul drumului şi parapetul lateral s-a prăbuşit. Circulaţia în zonă trebuie făcută cu viteză redusă pentru a nu amplifica prin trepidaţii tot terasamentul drumului. Momentan se poate circula chiar şi cu două maşini, dar dacă situaţia se agravează, vom lua măsuri de restricţionare a traficului”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu.
În această perioadă de topire a zăpezilor, pe Valea Oltului sunt frecvente fenomenele de surpări de teren sau alunecări de pietre de pe versanţi. În ultimii ani nenumărate accidente s-a petrecute în urma acestor fenomene, drumul atât rutier cât şi feroviar fiind de câteva ori închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *