Carnea de la Garniță din Vâlcea pleacă în Germania să cucerească piețele

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus la punct o gamă largă de bunătăți din România pe care să le promoveze în Germania, la cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche) care se esfășoară în perioada 19-28 ianuarie, la Berlin.

Anual, MADR participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din cadrul ministerului promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Potrivit unui comunicat remis vineri redacției AgroTV, Ministerul Agriculturi își propune anul acesta să promoveze și să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni –IGP, Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap – STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, din categoria băuturilor spirtoase Indicație Geografică – Pălincă și Țuică Zetea de Medieșul Aurit, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

De asemenea, printre produsele româneşti ce vor fi expuse la ediția 2024 a expoziției „Săptămâna Verde” se vor regăsi și cele care sunt în proces de înregistrare pe un sistem de calitate european, precum Babic de Buzău pentru dobândirea IGP, Batog deltaic de sturion pentru dobândirea IGP, Sardeluță marinată pentru dobândirea STG, dar și produse care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european: cârnați din topor din Vâlcea, carne afumată la garniță din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, salam de Nădlac ghiudem, batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, zacuscă cu pește și diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulcețuri de fructe, produse de panificație și patiserie (cozonaci, cornulețe cu gem, eugenie, cereale expandate, făină etc.), produse din carne de pui, diverse sortimente de miere, alte produse ale stupului, sortimente de uleiuri presate la rece.

România va mai oferi spre degustare pălincă, țuică, vin alb şi roşu, precum și mere și prune afumate de Vrancea.

„Reamintim că expoziția «Săptămâna Verde 2024» reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției, 1400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp”, se menționează în comunicatul MADR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *