Carnagiu pe Austostrada Soarelui, 3 morţi, 41 raniti, 29 de maşini implicate

La Spitalul Floreasca din Capitală sunt internate șase persoane rănite în accidentul de pe autostrada A2, dintre care două sunt în stare mai gravă, a declarat, sâmbătă, medicul primar Cristian Pandrea de la UPU-SMURD București.

“La spitalul nostru au fost aduse 11 persoane și până în acest moment au fost internate șase, dintre care două sunt în stare mai gravă. O pacientă este internată în secția de terapie intensivă și un pacient se află în sala de operații în acest moment, ceilalți sunt internați pe secțiile de chirurgie și ortopedie”, a precizat medicul.

El a menționat că, la locul accidentului, au fost evaluate 57 de victime.

Persoanele rănite sâmbătă în accidentul de pe A2 care au fost internate la Spitalul “Sf. Pantelimon” din București sunt conștiente și în stare stabilă, a precizat, pentru AGERPRES, managerul unității medicale, Gheorghe Popescu.

Inițial, la Spitalul “Sf. Pantelimon” au ajuns 4 persoane rănite în accidentul de pe A2, ulterior fiind internată aici și o a cincea victimă, care fusese dusă inițial la Spitalul Județean Ilfov, cu plagă genunchi stâng.

Ceilalți pacienți răniți în accident și internați în această unitate medicală au traumatisme cranio-cerebrale, unul — un bărbat de 35 de ani — având și o plagă scalp, contuzie umăr drept.

Cercetarea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier de pe autostrada A2 se investighează de către IGPR – Serviciul Rutier, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, procuror Iuliana Olteanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Ea a precizat că, în urma producerii accidentului, s-a dispus deplasarea la locul evenimentului a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, Liliana Bănescu.

Conform Iulianei Olteanu, s-a înregistrat dosarul penal numărul 1123/P/2016, în care se va începe urmărirea penală cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

“În zilele următoare se va aprecia asupra preluării cauzei de către o unitate de parchet superioară”, a mai spus Iuliana Olteanu.

Ea a precizat că în urma accidentului au decedat 3 persoane, care au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Călărași, pentru efectuarea autopsiei.

Departamentul pentru Situații de Urgență a informat sâmbătă că 13 victime ale accidentului au fost transportate la Spitalul Bagdasar Arseni, iar 11 — la Spitalul Floreasca din Capitală. Totodată, 5 răniți au fost transportați la Spitalul Sf. Pantelimon, 5 — la Spitalul Universitar, 4 — la Spitalul Elias, iar 3 — la Spitalul Sf. Ioan, potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a DSU.

Peste 100 de salvatori au intervenit, sâmbătă, la accidentul rutier produs pe autostrada A2, la kilometrul 67, în care au murit trei persoane, iar 41 de răniți au fost transportați la spitale. În accident au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion. Totodată, în accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul.

Comisar-șef de poliție George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că, potrivit primelor cercetări, în zonă s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt.

“Sunt 3 decedați și 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane și unul de transport marfă”, a spus George Grigore.

Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite. “Acum la spital sunt undeva la 40 — 41 de persoane care primesc îngrijiri medicale”, a precizat George Grigore, arătând că “situația este dinamică”.

El a mai spus că, din primele cercetări, s-ar fi produs două accidente distincte pe autostrada A2, la o distanță de trei — patru metri unul de celălalt. “Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (…) și vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul”, a afirmat George Grigore.

Tot din primele cercetări, cauza accidentelor ar fi fost neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile meteo rutiere, respectiv la ceața foarte densă.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *