Care vor fi candidații PSD și PNL la alegerile din 2024 pentru primăria municipiului și pentru Consiliul Judetean

Anul 2024:se anunță la Vâlcea, unul foarte echilibrat politic, ambele partide mari vor scoate la lupta două cupluri de personalități politice redutabile cu care speră să câștige ambele instituții publice importante din județ.

PNL Vâlcea va ieși cu tandenul Gutau-Simion, doi lideri din fostul PDL care deja în circuit închis au fost prezentați organizației liberale, fiind acceptați în unanimitate. Mai mult, foștii primarii PDL dar și veteranii PNL i-au solicitat președintelui Cristian Buican sa încheie mai rapid episodul toxic numit „Pirvulescu” și să înceapă reconstrucția partidului în jurul celor două personaje Mircia Gutau și Aurel Simion.

Surse oficiale din PNL confirma acest tandem prin care speră să câștige alegerile din 2024. Gutau este primarul în funcție care în toate sondajele de opinie se menține în frunte, in ciuda unor psihoze venite dintr-o secta mai degrabă aurista in atitudine.

In ceea privește actual secretar de stat, omul de afaceri, Aurel Simion, acesta are o imagine buna în județ și se bazează pe voturile municipiului dinspre Mircia Gutau pentru a compensa voturile social-democratilor din județ. Liberalii se bazează și pe voturile edililor care de aceasta data vor fi unidirecționate.

Nici PSD nu stă deloc rău în Vâlcea, președintele Constantin Rădulescu are o imagine foarte buna, este locomotiva pentru partid și a reușit o resetare totala a stilului socialist rudimentar marca Ion Cilea, cu care era obișnuit partidul. Fiind considerat cu prima șansă pentru un al treilea mandat.

Fostul prefect, ofițer de carieră, Florian Marin are la randul său o imagine buna în Râmnicu  Vâlcea, cunoscut ca om echilibrat fara partizanate politice, onest și conciliant.

Așadar acesta este după toate probabilitățile Careul de Ași care se va confrunta in arena alegerilor locale din 2024. Poate pentru prima dată când Vâlcea va avea parte de un lupta echilibrată și eleganta politic între adversari de forță

Deși la prima vedere ar părea că primăria va fi adjudecată de PNL și Consiliul Județean de PSD, orice este posibil, funcție și de modul în care în teritoriu primarii celor două tabere își vor coordona voturile.

Ultimul impediment care va clarifica oficial cele două tabere este termenul de 23 martie, prin care Curtea Supremă va menține mai mult că sigur actualul verdict de incompatibilitate al lui Virgil Pirvulescu și va pune capăt unei secte neurotoxice care a poluat aerul din Vâlcea, aproape 4 ani.

Însă indiferent de rezultatul în justiție, 90%, din activul PNL a solicitat oficial excluderea lui Virgil Pirvulescu din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *