Care sunt declaraţiile parlamentarilor vâlceni pe tema celebrei Ordonanţei Nr 13

 Am încercat vineri amiază să iau de la fiecare parlamentar vâlcean şi şef de partid pe tema OUG 13, ordonanţă care a scos lumea în stradă.

Cristian Buican (deputat şi preşedinte PNL Vâlcea): Este un  mod pervers de a face politică în România. Orice partid politic îşi anunţă în campania electorală programul de guvernare pentru momentul în care va ajunge la putere. PSD a câştigat cu promisiuni economice şi sociale, având în subsidiar interesul ca odată ajuns la putere să modifice legile justiţiei pentru a se apăra în cazurile de corupţie. Dacă dorea o dezbatere corectă pe tema conflictelor de interes, abuzului în serviciu, făceau un proiect de lege pe care îl supuneau dezbaterii publice printre care şi cu punctele de vedere ale instituţiilor abilitate, după care mergeau cu o dezbatere în parlament. Societatea românească ar fi acceptat un astfel de proiect adoptat în condiţiile de mai sus, în nici un caz procedura adoptată de PSD de a trece noaptea o astfel de ordonanţă.

Romulus Bulacu (senator PNL): Evenimentele derulate in ultima perioada dovedesc sfidare față de popor și de viitorul acestei țări. Noaptea, când tot românul care a muncit în timpul zilei s-a pus să doarmă, PSDragnea, ca un hoț, și-a strans gașca pentru “a da la temelia” statului de drept. Declarațiile făcute de actuala putere au subestimat, permanent, coeficientul de inteligență al românilor.
Rezultatul votului din 11 decembrie a fost privit de PSD ca un cec in alb pentru impunerea unui scop personal: salvarea corupților, rudelor și afinilor, toată floarea cea vestită a clasei politice. Știați că PSD, in programul de guvernare nu are prins un capitol despre justiție? Acum au scos la iveală adevarata agenda (ascunsă) a PSD și ALDE, referitoare la sabotarea actului de Justiție și ”albirea” celor cu probleme penale, cu totul diferită de agenda prezentată alegătorilor.
Toate progresele inregistrate in ultimii 10 ani de România au fost năruite pe 1 februarie, la ora 01.17, prin publicarea in Monitorul Oficial a Ordonanțelor de grațiere și dezincriminare a abuzului in serviciu.
Intreb, actualul guvern, cum mai poate să convingă tinerii să rămână in țară? Ce vor să ofere, atât timp, cât au legalizat corupția și au abolit democrația? Cum iși imaginează că pot fi un partener credibil pentru instituții și colaboratorii internaționali?
Poate că oportunitatea ordonanțelor este stabilită de Guvern, dar, “altă intrebare”: Cine mai poate stabili oportunitatea acestui Guvern ?

Nu mă interesează dacă eu personal aş fi fost avanatajat sau nu de această ordonanţă. România este mai presus decât interesul politicienilor. Eu nu am ajuns senator pentru beneficii personale şi oricând mă pot retrage dacă s-ar impune cazul.

Bogdan Matei (senator PSD): Este bine să ne înformăm foarte clar cu prevederile acestei ordonanţe care în nici un caz nu scuteşte pe nici unul cu o posibilă cauză  de recuperarea vreunui prejudiciu. Bine înţeles că la proiectul de lege pentru graţiere este în parlament în vederea dezbaterii şi după cum se ştie în ultima şedinţă de plen a fost respinsă procedura de urgenţă şi va intra în procedură normală de dezbatere în comisiile de specialitate. În contextul de azi, îi invit pe cetăţeni la calm iar sitauţia trebuie gestionată, în mod echilibrat şi cu deplină maturitate. Guvernul PSD este interesat în primul rând de respectarea programului de guvernare aplicarea proiectelor economice prevăzute în acest program, proiecte care deja s-au văzut în domeniul educaţiei, sănătăţii, etc. Ne intereseză bunăstarea românilor, un mediu de afaceri dinamic şi sănătos.

Dumitru Lovin (ALDE) nu a dorit să se pronunţe pe această temă.

Eugen Neaţă (PSD): Aşa cum  am discutat cu dumneavoatră chiar în campania electorală, am susţinut mereu că mă voi lupta cu abuzul pe care statul îl face asupra cetăţeanului. Şi că voi lupta pentru libertatea, demnitatea şi respectul cetăţenului şi pentru un trai mai bun. Ordonanta dispusa de catre Ministerul de Justitie este una benefica pentru Romania. Drepturile si libertatile omului sunt total ignorate. Singurii care au mai vorbit in ultima perioada au fost unii ziaristi. Acum, ei sunt chemati pentru a fi interogati in Parchete, sunt intimidati si amenintati. Daca vom continua in acest ritm, exista sanse ca pe viitor sa nu mai poata vorbi nimeni, iar singurii vinovati ca s-a ajuns in aceasta situatie, suntem noi toti.
In absenta unor modificari substantiale ale actualei legislatii, orice procuror din tara poate trimite in fata instantelor peste 75% din populatia Romaniei. Orice instanta sufocata de dosare poate condamna oameni nevinovati fara probe solide, ci pe baza de informatii, denunturi sau suspiciuni rezonabile. Observ ca manifestantii nu stiu pentru ce militeaza, care este scopul si incotro doresc sa se indrepte. Sunt mii de cazuri in care au fost acuzati si arestati oameni nevinovati, si aici va dau exemple: cazul Mircea Diaconu, Mariana Rarinca, Mircia Gutau, Gabriel Berca, Ludovic Orban si multi altii. Cazuri despre care s-a vorbit de-a lungul timpului si care s-au dovedit a fi abuzive. Cei care protejati aceste nedreptati, v-ati intrebat vreodata cum ar fi fost sa fiti dumneavoastra in aceasta situatie sau un membru al familiei?
Raman ferm si continui sa sustin programul de guvernare, ordonantele date si am toata increderea ca impreuna cu voi, cei care intelegeti ca masurile luate sunt pentru oameni, vom reusi sa aducem tara noastra acolo unde ii este locul.

Restul parlamentarilor, la ora redactării acestui material, se aflau la lucru în comisii, dar au promis că vor veni cu declaraţii.

Pe de altă parte președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu declară că e solidar cu premierul Grindeanu și cu președintele Liviu Dragnea.

În această perioadă agitată din viaţa românilor, cel mai important lucru
este ca în România să se asigure un climat de dialog între toate categoriile
sociale, iar prin toate acţiunile noastre să milităm pentru stabilitatea ţării.
Organizaţia Judeţeană a PSD Vâlcea îl susţine pe Premierul Sorin
Grindeanu şi Guvernul care a început să implementeze măsuri prin intermediul
cărora românii să o ducă mai bine.
“PSD-iştii vâlceni rămân alături de premierul Sorin Grindeanu, de
preşedintele partidului şi de toţi reprezentanţii noştri în structurile statului
pentru că eficienţa guvernării PSD începe să se vadă.
De la 1 februarie 2017 a fost anulat CASS pentru pensii, aproape
500.000 de studenţi vor beneficia de gratuitate la transportul pe CFR şi, de
asemenea, a fost majorat salariul minim brut pe ţară garantat la 1.450 de lei.
S-a eliminat timbrul de mediu, taxa radio-TV, au crescut cu 15% salariile din
educaţie, au crescut bursele studenţilor de la 83 de lei pe lună, la 201 lei pe
lună. S-a eliminat taxa de cazier şi a crescut punctul de pensie la 1000 de lei.
Lista poate continua, însă despre aceste lucruri se vorbeşte puţin, iar
măsurile enumerate produc efecte pentru toţi cetăţenii tării si nu doar pentru
cei cu o anumită orientare politică, deşi unii încearcă să ne creeze senzaţia că
trăim în două Românii, iar una dintre acestea este în stradă.
Şi eu, resping tentativele de dezbinare între români şi nădăjduiesc că
după ce aceste măsuri şi ordonanţe vor fi înţelese, să revenim la agenda
publică şi la un climat în care noi toţi românii, uniţi să acţionăm în logica
binelui pentruviitorulţării noastre.”

AP

One comment

  • Claudiu

    Apreciez efortul de a publica in mod democratic opiniile parlamentarilor valceni pe tema ordonantei 13. Multumiri administratorilor site-ului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *