Candidaţii care au şanse, după alegerile din 11 decembrie, să reprezinte Vâlcea în parlament

Zarurile au fost aruncate. Listele s-au făcut.  Pe 11 decembrie, Vâlcea va trimite în parlament 2 senatori şi 6 deputaţi, cel mai mic număr de parlamentari din 1990 încoace.

Un alt lucru demn de menţionat este faptul că nu avem niciun paraşutat de la centru şi că partidele politice din Vâlcea au pepinieră locală.

PSD –

Social-democraţii vâlceni deschid lista de la Camera Deputaţilor cu fostul viceprimar al cocosRâmnicului, Vasile Cocoş, economist de profesie, membru în Corpul Naţional al Experţilor Contabili. Este considerat unul dintre intelectualii partidului, un elegant, pe tiparul politicianului de stânga.Otesanu

Acesta este urmat de şefa OFSD Vâlcea, Daniela Oteşanu, om de afaceri în turism. Locul III pe lista candidaţilor PSD a revenit tânărului de 31 de ani Ovidiu Popa, dublu licenţiat în drept şi economie, în prezent consilier judeţean. Pe locul IV, la PSD Vâlcea, candidează şi fostul inspector şef al IPJ Vâlcea, Eugen Neaţă, bogdan-mateucare a intrat în partid în urmă cu o săptămână.

Lista pentru Senat, la PSD, o deschide tânărul Bogdan Matei, doctorand la ANEFS, fost inspector şcolar,ovidiu-popa acesta fiind urmat de actualul senator Laurenţiu Coca, cel care deţine şi funcţia de secretar executiv al PSD.

PNL –

La PNL, Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, buicancare doreşte un al treilea mandat de deputat, deschide lista la Camera Deputaţilor. Buican este cunoscut prin declaraţiile sale de susţinere a Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Locul II revine juristului Victor Stănculescu, purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene, stanculescupreşedinte al TNL Vâlcea până acum 2 ani şi consilier judeţean. Locul III la PNL, considerat eligibil, a revenit fostului primar PNL al oraşului Băbeni, Sorin Bâzâc, secretar executiv al partidului.

La Senat, PNLRomulus Bulacu deschide lista cu fostul lider PDL Romulus Bulacu, fost vicepreşedinte al CJ Vâlcea în două mandate, acesta fiind urmat, pe locul II, de tânărul consilier judeţean Victor Popescu.

ALDE –

ALDE are o listă de candidaţi formată din politicieni care, în urmă cu doar un an, activau la PSD şi la PNL. dumitru_lovin_imagine_1Astfel, lista pentru Senat e deschisă de Iuliana Moise, fost co-preşedinte al OFL Vâlcea, aceasta optând, acum două săptămâni, pentru formaţiunmoiseea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Locul II, la Senat, este ocupat de medicul legist Ioan Neamu. La Camera Deputaţilor, primele trei locuri sunt ocupate de trei foşti vicepreşedinţi ai PSD – Dumitru Lovin, Remus Grigorescu, Adrian Buşu – care, în primăvară, au remusaderat la ALDE.

Adrian Buşu şi Remus Grigorescu au candidat în iunie pentru preşedinţia CJ Vâlcea, respectiv Primăria Râmnicu Vâlcea. Buşu este în prezent vicepreşedinte al CJ Vâlcea, iar Remus Grigorescu a fost prefect în anii 2008 – 2009.

PMP – 

Dan Mazilu, liderul PMP Vâlcea, care a avut două mandate de deputat UNPR, candidează şi el pentru un nou mandat.dan mazilu

nicula

Acesta este urmat de tânăra Alina Miu, tot fost UNPR, candidaţii aflaţi pe primele locuri atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor provenind, de fapt, din rândul fostei organizaţii judeţene a UNPR.

USR –

Singurul partid ai cărui candidaţi nu au fost membrii niciunei formaţiuni politice este Uniunea Salvaţi România – Vâlcea.

Aici, la Senat, locul I este ocupat de Laurenţiu Constantin, 40 de ani, expert în programe izabelaaccesare fonduri structurale şi coeziune europene.

Locul II, la Senat, pe listele USR, este ocupatandrei-usr de omul de afaceri Daniel Ciucă, de 47 de ani.

La Camera Deputaţilor, primii trei candidaţi au între 29 şi 33 de ani. Astfel, locul I a revenit lui Andrei Gheorghiu, economist, 31 de ani, locul II, arhitectului Dominic Teleki, de 33 de ani, iar locul III aparţine profesoarei de pian de 29 de ani Izabela Cernătescu.

PRU –

La PRU, locul I la Senat este ocupat de fostul secretar de stat din guvernarea USL Sorin Gabriel Petrescu, acesta fiind urmat de inginerul horticol Amelia Bugă.

JurcanLa Camera Deputaţilor, lista este deschisă de fostul senator PDL, dar şi lider al democrat-liberalilor vâlceni până în 2012, Dorel Jurcan. Iar locul II a revenit preşedintelui PRU Vâlcea, tânărul economist şi om de afaceri Florin Brăgău.

Independenţi-

Primul ca independent este actualul deputat Romeo Rădulescu, fost PSD şi PDL, fost primar al Râmnicului până în romeo radulescu2012, dar şi candidat la aceeaşi funcţie la alegerile din iunie. Acesta a demisionat din PSD săptămâna trecută şi joi s-a înscris în cursă drept independent.

Dumitru CornoiuAl doilea candidat independent este fostul prefect de Vâlcea din guvernarea Ponta, Dumitru Cornoiu, în prezent director al AJOFM Vâlcea. Acesta a depus, joi, la BEJ, lista cu peste 5.800 de semnături.

Aşadar, aceştia sunt cei care au şanse mai mari sau mai mici sau o parte din cei care vor reprezenta Vâlcea, după 11 decembrie, în Parlamentul României.

Să le urăm succes, iar dumneavostră, stimaţi cititori, să cumpăniţi bine până pe 11 decembrie.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *