Când va ninge suficient se va deschide Transalpina Ski Resort, susţine Primăria Voineasa

Cel puțin așa susține primarul Gabriel Năstăsescu, edilul stațiunii Voineasa. Acesta afirmă că a purtat discuții cu administratorul domeniului schiabil și nu există probleme cu privire la debutul sezonului de schi din această iarnă

„Există acea procedură de executare a creanţelor iar în baza acestei proceduri, administratorul Acomin va exploata domeniul schiabil. Totul este pregătit, se aşteaptă vremea pentru a da drumul la pârtie. Avem drumurile reabilitate, spaţii de parcare, un număr sporit al locurilor de cazare, sunt toate ingredientele pentru a avea un sezon reuşit în această iarnă”, spune primarul din Voineasa

Acesta mai adaugă şi faptul că ar fi oportunitate pentru operatorii de transport să fie interesaţi de lua licenţe pentru curse regulate între Brezoi şi Voineasa, astfel încât să vină în sprijinul turiştilor cazaţi pe Valea Lotrului să ajungă la pârtie.

Translapina Ski Resort se află la aproximativ 30 de km de Voineasa, pe malul lacului Vidra, lângă Obârșia Lotrului.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort are 7 pârtii de schi, este una din cele mai căutate din România iar accesul se face dinspre Râmnicu Vâlcea şi dinspre Petroşani.

Ar mai putea fi 2 accese, dinspre Rânca sau Sebeş, pe Transalpina, însă destul de dificil, șoseaua fiind închisă pe timp de iarnă, deși dacă nu dinspre Rânca, măcar dinspre Sebeș, CNAIR ar putea să caute soluții pentru deszăpezire, fiindcă cea mai apropiată stațiune Șugag este la doar 15 km distanță.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *