Când o primărie bogată intră în incapacitate de plată, cine e vinovat? Cine trebuie schimbat

Județul Vâlcea are trei comune bogate, trei localități unde agenții economici care dezvoltă afaceri în zonă, varsă la buget suficiente fonduri pentru ca o administrație corectă și responsabilă să le poată utiliza în folosul comunității.

Budești, Mihăești, Bujoreni este topul celor mai bogate trei comune vâlcene. Acestea se află în în arealul metropolitan al municipiului și pot fi la rândul lor nuclee de dezvoltare care să propage unda economică mai departe.

Teoretic. Practic, vă povestim ceva de noaptea munții economice. În 2023, una dintre acestea localități a intrat în incapacitate de plată. În luna septembrie a anului trecut, comuna Bujoreni, una dintre cele mai bogate localități din Vâlcea a intrat sub apă. Și a trebuit să sisteze plăți și alte facturi pentru că efectiv intrase în insolvență. Nu vorbim de Ghioroiu, Glăvile, Lăcusteni, localități care au nici a 10 parte din bugetul de venituri al Bujoreniului.

Vorbim de comuna de pe locul 3, acolo unde au înflorit cartierele rezidențiale, unde lumea bună trage acasă seara. Aici, primăria a dat-o de gard. S-a afundat în cheluieli, habar nu avem ce fel de cheltuieli pentru că nu ne-au sărit în ochi bulevarde, trotuare, rețele de apă de gaz, de canalizare. Comuna nu a avut astfel de investiții. Nu știm unde s-au dus cheltuielile, banii pe care marii agenți economici îi varsă la buget. Cert este că în septembrie 2023, șoc pe piața fiscală a județului. Comuna Bujoreni s-a împotmolit financiar!

Nimănui nu i-a venit să creadă. Te aștepți la localități care abia respiră și pun ban cu ban deoparte nu la o comună bogată cu buget astronomic. Dacă primarul ar fi fost administratorul nu a unei primării ci a unei societăți private, pleca acasă! Era trimis frumos cu ficus cu tot la plimbare. Nimeni nu ține în funcție un manager care îți bagă firma în faliment. Și nu se vede pe ce! Pe 9 iunie, anagajatorii, adică alegătorii au libertatea de a alege un manager bun.

Cam asta este situația la Bujoreni. Singura localitate bogată din Vâlcea și cred că ar putea să fie caz unic pe țară, să intre în incapacitate de plată. Cine e de vină? Cine trebuie schimbat? Alegătorii au răspunsul. Chiar lângă ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *