Când fu Matei nu fu Vârlan, când nu fu Vârlan, fu Matei şi nu fu tuş la prefectură

Când fu tică nu fu tache,când fu tache nu fu tică când nu fu tache nici nu fu tică nu fu tuş la găurică. Parcă aşa era acea expresie oltenească, un fel de snoavă obscenă care la noi la Râmnicu Vâlcea, la Primărie, potae fi exprimată astfel, după două luni de schimbare de mandat de primar interimar. Când fu Matache nu fu Vârlache, când fu Vârlache, fu Matache, când nu fu Matache nici nu fu Vârlache, fu Cornoiu la găurică.

Devenim din ce în ce, un oraş din punct de vedere politic administrativ, penibil. Şi toţi trei actorii sunt vinovaţi.

În primul rând Ion Gigi Matei a candidat pe o listă a USL-ului. Da? Pâi nu le sfârâiau picioarele Adinei Dobrete (PSD) şi Mihaelei Andreaianu(PNL) prin cartierele Râmnicului, iubindu-se ca în prima zi, ca două şcolăriţe năbădoioase. Nu PNL şi PSD făceau amor disperat prin oraş ca teribilul cuplu Frâncu-Matei să adăsteze la primărie? Şi acum se trezi PNL că nu mai iubeşte roşu tricolor de la bascul lui Matei? Păi dacă aveau sânge în instalaţie, după delegarea lui Frâncu primar cu drepturi depline la Colibaşi, făceau atunci o alianţă puternică şi îl scoteau pe Ioniţă plin actor cu atribuţii de interimar. Dar erau încă USL, dragii de ei şi cu PDL doar se iubeau pe la colţuri. Acum na, dădură ochii peste cap şi se umflă tărâţa în ei, de se visează primari.

În al doilea rând, Ion Gigi Matei, după ce a votat ca Mardona cu mâna de şi-a băgat golul calificării, ar cam trebui să iasă singur din poveste, pentru că are totuşi 14 consilieri nimbelungi împotrivă şi naiba mai trece vreun proiect. Dă impresia că se ţine de scaun deşi e încercuit din toate părţile şi doar o vanitatea patetică îl mai ţine încă să se lupte cu restul lumii. Deci Ion Gigi Matei trebuie să renunţe la acest ping pong printr-o demisie masculină.

În al treilea rând, Dumitru Cornoiu şi-a depăşit cu mult atribuţiile atacând acum la şmecherie toate hotârârile de Consiliu Local. Numai aşa ca să dea frumos la Oprea la Bucureşti, că e doar prefect uneperist. Uitând clar că aceiaşi jurişti de prefectură au dat aviz de legalitate pe cea mai mârşavă schimbare de viceprimar din comuna Racoviţa. Prefectul de Vâlcea este deci consilierul numărul 24 dar care are drept de veto.

Deci toţi trei actorii sunt plecaţi cu capra şi din păcate ei sunt de vină pentru penibilul de situaţie în care a intrat conducerea primăriei de Râmnicu Vâlcea. Singura soluţie este o demisie în bloc şi o dizolvare şi la urne. Pentru că nu ştim dacă electoratul este topit după Mateiaş sau Vârlanel sau după marile şmecherii juridice ale prefecturii. Când se vota cu disperare USL, norodul de rând nu ştia că va vota cea mai haotică schemă politică pe care a avut-o România vreodată.

Care e episodul următor? Vârlan primar interimar, Matei pe tuşă, Cornoiu atacă şi norodul din Râmnicu Vâlcea ia gol după gol în buzunare…

Sau cum ar spune olteanul privind cu mâna în şold la ei: „Fraţilor puneţi dracu mâna şi coperiţi mai repede găurile din centrul oraşului, fârşiţi parcul de plimbare, terminaţi şuşaua aia care trece gârla, că altfel, la urne, vă votează mama mare a lu’ Veta!

Horia Matei, Cloşca Vârlan şi Crişan Cornoiu

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *